Παρ 19 Φεβ 2016

BLINDWAVE - Monolake (live) & Electric Indigo

συναυλία /μουσική

BLINDWAVE
μια ηχητική εμπειρία σε απόλυτο σκοτάδι


Γεννήτριες ήχου παράγουν επαναληπτική χορευτική μουσική σε πραγματικό χρόνο. Συνθετικά ηχοτοπία, και κοφτό μπάσο με χειρουργική ακρίβεια κατακλύζουν τον χώρο μέσα από μια τετραφωνική εγκατάσταση που βυθίζει το θεατή σε ένα νέο, σκοτεινό και απόλυτο ηχητικό κόσμο.

Το Blindwave, είναι μια εμπειρία με μόνο αισθητήριο τη μουσική. Δεν βασίζεται στην αίσθηση της όρασης αλλά βιώνεται ενώ χορεύεις, σε πλήρες σκοτάδι, αφήνοντας αποκλειστικά τον ήχο να σε παρασύρει και να σε κάνει να χαθείς μέσα σε κύματα σκοτεινής μουσικής.
Η μουσική στο απόλυτο σκοτάδι γεφυρώνει το κενό μεταξύ του καλλιτέχνη και του κοινού. Οι οποίοι συμπράττουν σε μια ζωντανή ακουστική εμπειρία.
Με την εισβολή των οπτικών ερεθισμάτων και εφέ σε ένα μουσικό περιβάλλον αυτό υποβαθμίζεται και χάνεται. Η ιδέα της μουσικής δράσης σε ένα χώρο προστατευμένο από τη φωτορύπανση οδηγεί τον δέκτη σε μια απόλυτη ηχητική, στερεοσκοπική εμπειρία.
Χωρίς οπτικά ερεθίσματα, το μυαλό προσαρμόζεται, μαθαίνει και διευρύνεται με αποτέλεσμα να ενεργοποιούνται διαφορετικές περιοχές του εγκεφάλου και έτσι να ακούει τη μουσική με ένα τελείως νέο τρόπο.
Μια από τις πιο δυνατές μουσικές και χορευτικές εμπειρίες που μπορεί να βιώσει κάνεις.


Monolake Surround live (DE)
Electric Indigo (AT)


Miltiades ft. Venus Volcanism live (GR)
Sepho (GR) Mr. Bios live (GR)«Αυτό που με κάνει να χορεύω σε ένα club είναι ο ρυθμός, αυτό όμως που με κάνει πραγματικά ευτυχισμένο όταν χορεύω είναι ο καλός ήχος. Απολαμβάνω την αίσθηση του να νιώθεις περικυκλωμένος από ένα τεράστιο ηχητικό τοίχο που είναι καθορισμένος αλλά και δομημένος ταυτόχρονα.» (Monolake)

Στην πρώτη έκδοση του Blindwave εμφανίζονται έξι καλλιτέχνες σε απόλυτο σκοτάδι. Οι Monolake (live), Miltiades ft. Venus Volcanism (live), και Mr Bios (live), Electric Indigo (DJ set) και Sepho (DJ set).

Πριν την συναυλία, θα προηγηθεί διάλεξη με θέμα «μετά την εποχή των υπερυπολογιστών ή αλλιώς το αόρατο μουσικό όργανο» από τον Monolake.

Monolake [DE/ Imbalance Computer Music]

Ο Γερμανός Robert Henke είναι πιθανώς ένας καλλιτέχνης που δεν χρειάζεται συστάσεις. Η τέχνη του συνδέει δυο διαφορετικά, αντιφατικά στοιχεία, την τεχνολογία και το συναίσθημα. Όντας ένας αναγνωρισμένος τεχνίτης του ήχου και δημιουργός λογισμικού, εισάγει συνεχώς νέα δεδομένα στον κλάδο της μουσικής. Είναι επίσης ο άνθρωπος πίσω από το project Monolake, γνωστό για τον φουτουριστικό και άκρως ρυθμικό, με έντονες υφές ήχο του. Συναυλίες, project και διαλέξεις του έχουν φιλοξενηθεί σε μερικά από τα μεγαλύτερα μουσεία και club του κόσμου. Ο Henke δεν είναι απλά ένας μουσικός. Είναι συγγραφέας, στοχαστής, λέκτορας και ένας από τους κεντρικούς σχεδιαστές του λογισμικού Ableton Live.
Είναι επίσης γνωστός για τις οπτικοακουστικές εγκαταστάσεις και τις ηχητικές περφόρμανς του που ως κύριο αντικείμενο, έχουν την εξερεύνηση του χώρου, τόσο φυσικού όσο και εικονικού.
Γεννημένος το 1969 στο Μόναχο και μόνιμος κάτοικος Βερολίνου, άρχισε να πειραματίζεται με την ηλεκτρονική μουσική με ένα συνθεσάιζερ Roland Juno-6. Το 1999 ιδρύει μαζί με τον Gerhard Behles και τον Bernd Roggendorf την εταιρία του μουσικού λογισμικού Ableton Live, το οποίο έχει πλέον εδραιωθεί, ως το βασικότερο μέσω παραγωγής ηλεκτρονικής μουσικής.
Οι minimal, με dub επιρροές, techno μουσικές του αναζητήσεις συνέβαλαν σε μεγάλο βαθμό στην καθιέρωση της νέας club κουλτούρας που αναδύθηκε στο Βερολίνο μετά την πτώση του Τείχους. Αυτό έκανε το όνομά του αναγνωρίσιμο στους κύκλους της σύγχρονης τέχνης και μουσικής σε όλο τον κόσμο.
Η μουσική του Robert Henke συνδυάζει πτυχές της ηλεκτρονικής dance μουσικής (EDM) αλλά και της λεγόμενης «ευφυής» χορευτικής μουσικής (IDM), η οποία συνδέεται άμεσα με τα χαρακτηριστικά του υπολογιστή.
http://www.residentadvisor.net/dj/monolake
http://www.monolake.de/
http://www.discogs.com/artist/534-Monolake
https://soundcloud.com/monolake

Electric Indigo [AT/ Female:Pressure]
Η Electric Indigo, η Βιεννέζα DJ, μουσικός και συνθέτης ξεκίνησε την καριέρα της ως DJ πριν 27 χρόνια. Εργάστηκε για 4 χρόνια στο θρυλικό κατάστημα βινυλίων του Βερολίνου “Hard Wax”και είναι ιδρυτής της female:pressure, μιας διεθνή βάσης δεδομένων για τις γυναίκες καλλιτέχνες στους τομείς της ηλεκτρονικής μουσικής και των ψηφιακών τεχνών. Δημιουργεί μουσική για συναυλιακούς χώρους, club, ηχητικές εγκαταστάσεις και σπανιότερα για θεατρικές παραστάσεις και ταινίες μικρού μήκους, ενώ έχει επανειλημμένα βραβευτεί για τη δουλειά της. Ο ήχος της, industrial techno με σκοτεινά μελαγχολικές επιστρώσεις.
http://www.residentadvisor.net/dj/electricindigo
http://indigo-inc.at/
https://soundcloud.com/indigo

Miltiades & Venus Volcanism
Η σχήμα του Miltiades με την Venus Volcanism θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στο κοινό, με μια ζωντανή εμφάνιση στο Ρομάντσο. Το ύφος της δουλείας τους ελίσσεται ανάμεσα σε διάφορα μουσικά είδη εστιάζοντας στο downtempo και έχει έντονο αυτοσχεδιαστικό χαρακτήρα.
Ο ήχος του Miltiades κυμαίνεται ανάμεσα στη house και την techno μουσική. Χαρακτηρίζεται από μελαγχολικά στοιχεία, ενώ είναι σαφής η επιρροή του από τη Detroit σκηνή. Η πρώτη του κυκλοφορία, “EPK.X”, ήταν αυτή που τον έκανε γνωστό στη διεθνή μουσική σκηνή. Ως DJ έχει συνεργαστεί με club του εξωτερικού, μεταξύ των οποίων τα ΟΗΜ και Griessmuehle (Βερολίνο), Batofar (Παρίσι), BOOTLEG (Bordeaux). Δουλειές του έχουν κυκλοφορήσει σε εταιρείες όπως οι: Echovolt, Synapsis Records, Freebeat, Nous, Bliq.
Η Ρένα Ρασούλη είναι τραγουδίστρια και μουσικός. Το Venus Volcanism είναι το προσωπικό της project. Αποτελείται από post punk, dark wave και lo-fi μουσικά στοιχεία. Είναι εμπνευσμένο από τον πλανήτη Αφροδίτη και τα έντονα συναισθήματα. Η ανθρώπινη ψυχή θα μπορούσε εύκολα να παρομοιαστεί με ένα ηφαίστειο που άλλοτε κοιμάται και άλλοτε ξυπνά μέσα από εκρήξεις.
https://www.facebook.com/Miltiades-1566606903608329/?fref=ts
https://soundcloud.com/miltiades
https://soundcloud.com/templeyard-studios
https://www.facebook.com/venusvolcanism

Sepho [Beatnik]
O Sepho είναι DJ και παραγωγός. Το 2008 ξεκίνησε να πειραματίζεται με house, ambient, electro και techno ήχους. Οι μουσικές επιρροές του είναι καλλιτέχνες όπως οι: Aphex Twin, Omar S, I-F, Moodyman, Robert Hood, Mr.G, Delta Funktionen, και Drexciya. Είναι συνιδρυτής της ηλεκτρονικής πλατφόρμας Beatnik, η οποία διερευνά την ένωση της αστικής κουλτούρας και της τέχνης με την techno μουσική.
https://www.facebook.com/BeatnikCulture
http://www.residentadvisor.net/dj/sepho
https://soundcloud.com/sephomusic

Facebook event εδώ

Ώρα προσέλευσης: 23.00
Είσοδος: 12 ευρώ


Χορηγοί επικοινωνίας: www.rise.gr, www.debop.gr, www.frapress.gr, www.beater.gr, www.clubber.gr, www.cannibalradio.com, www.doctv.gr, www.paranoiseradio.com

Μεγάλος Χορηγός Vodafone CU