Σαβ 23 Μαρ 2024

IMPROBABLE FEST (vol. I) at Romantso

φεστιβάλ

IMPROBABLE FEST (vol.1)

[scroll down for English]


Το Ρομάντσο φιλοξενεί την πρώτη έκδοση του Improbable Fest, μίας μουσικής συνάντησης με βασικό άξονα τον αυτοσχεδιασμό.
Το Σάββατο 23 Μαρτίου 2024, ένα line up τεσσάρων μουσικών σχημάτων με τέσσερα αυτοσχεδιαστικά sets σε ambient, drone, groove, noise, rock jazz και dance περιβάλλοντα θα αποπειραθούν να αποτυπώσουν ένα κομμάτι του improvised ήχου της πόλης.

Line up:

21.00 - SMOOP
- Νίκη Κοκκόλη, σαξόφωνο
- Μάριος Βαλινάκης, σαξόφωνο
- Γιάννης Αναστασάκης, κιθάρα, μουσικό πριόνι, live-electronics
- Σίμος Ρηνιώτης, ντραμς

22.00 - Gnÿ Putcshişka
- Νικόλας Wastor, πλήκτρα, ηλεκτρονικά
- Jason Wastor, ντραμς

23.00 - Λoukia
- Δημήτρης Foken, κιθάρα, βιολί, fx
- Ιάσονας Οικονόμου, μπάσο, fx
- Δημήτρης Οικονόμου, ντραμς

00.00 - PERΞ
- Jeph Vanger, drum machine, electronics
- Γιάννης Αναστασάκης, analog synths, fx
- special guests: Νίκη Κοκκόλη, σαξόφωνο / Ναταλία Μαντά, live-visuals

Ανάμεσα στα σετς θα υπάρχει αυτοσχεδιαστικό stand up από τον Σίμο Ρηνιώτη

Οι SMOOP δημιουργήθηκαν στην Πορτογαλία τον Φεβρουάριο του 2024 από τους Γιάννη Αναστασάκη, Νίκη Κοκκόλη, Σίμο Ρηνιώτη και José Lencastre. Το σχήμα πραγματοποίησε την πρώτη του περιοδεία σε Λισαβόνα, Πόρτο, Parede και Αθήνα όπου και ολοκλήρωσε την ηχογράφηση του πρώτου του δίσκου. Η δεύτερη εμφάνιση τους στην Ελλάδα θα πραγματοποιηθεί στις 23 Μαρτίου στη σκηνή του Ρομάντσο, στα πλαίσια του Φεστιβάλ Improbable, αυτή τη φορά με την συμμετοχή του Μάριου Βαλινάκη στο σαξόφωνο.

Οι Gnÿ Putcshişka (Νικόλας Wastor & Jason Wastor) αφού εξορίστηκαν από τον Malastare και τον Hok και μετά από σημαντικές συνεργασίες με ονόματα όπως ο Figrin D'an and the Modal Nodes δημιούργησαν ένα ντουέτο χαρούμενης μουσικής με πολύ ρυθμό και όμορφες μελωδίες, στην προσπάθεια τους να ξεφύγουν από τον Feltipern Trevagg και τον υπόκοσμο της Mos Eisley.

Λoukia είναι ένα ελεύθερο αυτοσχεδιαστικό/πειραματικό τρίο (μπάσο, ντραμς, βιολί/κιθάρα και εφέ) που παίζει μη προκαθορισμένες δομές, εξερευνώντας τους ήχους που αναπτύσσονται συλλογικά. Κάθε live έχει ως στόχο να είναι εντελώς διαφορετικό από το προηγούμενο, ενώ προσπαθεί να διατηρήσει και να διευρύνει το μουσικό λεξιλόγιο του κάθε μέλους. Λoukia είναι επίσης το όνομα του σκύλου που τρέχει τα πράγματα στα παρασκήνια. Πάντα παρακολουθεί.
Δημήτρης Foken – κιθάρα, βιολί, fx
Ιάσονας Οικονόμου – μπάσο, fx
Δημήτρης Οικονόμου – ντραμς

Οι PΕRΞ είναι το νέο μουσικό ντουέτο των μουσικών Γιάννη Αναστασάκη και Jeph Vanger με έδρα την Αθήνα. Με κύρια εργαλεία τα αναλογικά ηλεκτρονικά και drum machines, παρουσιάζουν μια ηχητική εμπειρία που αψηφά τις συμβάσεις, αναμειγνύοντας θόρυβο, ρυθμό και distortion. Οι ζωντανές τους εμφανίσεις είναι μια συγχώνευση υπνωτικής επανάληψης και παλλόμενων χαμηλών συχνοτήτων.
Special guests: Νίκη Κοκκόλη, σαξόφωνο / Ναταλία Μαντά, live-visuals


ΡΟΜΑΝΤΣΟ, Αναξαγόρα 3-5, Αθήνα
Σάββατο 23 Μαρτίου
Ώρα προσέλευσης: 21.00
Είσοδος: 10€ προπώληση | ταμείο
Facebook event εδώ