Τετ 04 Οκτ 2023 - Κυρ 08 Οκτ 2023

BETWEEN ZERO AND ONE // ΜΕΤΑΞΥ ΜΗΔΕΝ ΚΑΙ ΕΝΑ

εικαστικά

Στην έκθεση BETWEEN ZERO AND ONE συναντιούνται καλλιτέχνες που εξερευνούν τον εικονικό χώρο που προβάλλεται από το φαντασιακό μεταξύ των ορίων 0 και 1. Εξετάζονται τα εννοιολογικά πεδία που αναπτύσσουν τη δυαδικότητα, τη μεταβολή, τα όρια, τη μεταμόρφωση, τους εικονικούς κόσμους και τις παραλλαγές αυτών, τον συνδυασμό δεδομένων, και τους ενδιάμεσους μη ενεργοποιημένους χώρους του ασυνειδήτου, παράγοντας μια σύνθεση διαφορετικών προσεγγίσεων.

Μέσω της ποικιλομορφίας των έργων, η έκθεση επιδιώκει να προβάλει τρόπους επαναπροσδιορισμού της γλώσσας των ψηφιακών μέσων ως συνθετικών εργαλείων δημιουργίας κόσμων που αφορούν την πληροφορία, την τεχνολογία και τον εκφραστικό χώρο που δημιουργείται μέσα από τις δυνατότητές τους.Τα έργα κυμαίνονται μεταξύ διαδραστικών και οπτικοακουστικώνεγκαταστάσεων, virtual reality, 3d animation, ΑΙ και video art installations, προτείνοντας μια διευρυμένη οπτική στις πολλαπλές εκφάνσεις της εικαστικής δημιουργίας.

Οι συντελεστές προέρχονται από διαφορετικά πεδία, με κοινό τόπο τις σπουδές τους στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα Ψηφιακές Μορφές Τέχνης της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών.

Περικλής Αντωναρόπουλος
Σοφία Δαμαλά
Λευτέρης Δελήμπασης
Λήδα Ζαχαροπούλου
Στέλλα Καβάγιου
Γιάννης Καράλης
Θανάσης Καφετζής
Μυρτώ Κοκκίνου
Πάνος Μαζαράκης
Γεωργία Μανταλιά
Δημήτρης Παπαδόπουλος
Ισίδωρος Πλακωτάρης
Στράτος Σεραφειμίδης
Ειρήνη Ταμπασούλη
Βαλεντίνα Φαραντούρη
Έλενα Δημοπούλου


ΡΟΜΑΝΤΣΟ, Αναξαγόρα 3-5
Εγκαίνια: 4/10/23 στις 20.00
Διάρκεια έκθεσης: 4-8/10/23
Ωράριο λειτουργίας: 20.00-23.00
Στον εκθεσιακό χώρο (1ος όροφος)
Facebook event εδώ.