Δευ 18 Απρ 2016 - Σαβ 23 Απρ 2016

Transmission Arts Festival Athens – Karlsruhe

φεστιβάλ

Στο πλαίσιο της ATHENS BIENNALE 2015-2017 “OMONOIA”, το Contemporary Art Showcase Athens (C.A.S.A.) παρουσιάζει το φεστιβάλ Transmission Arts Festival Athens – Karlsruhe.

Ποιες είναι οι σχέσεις μεταξύ των τοπικών και παγκόσμιων εμπειριών; Πώς αυτές οι εμπειρίες συναντιούνται, ανασυντίθενται και ενημερώνονται μέσα από το πρίσμα της performance – art και των νέων μέσων;

Τo Contemporary Art Showcase Athens (C.A.S.A.) συνεργάζεται με την ομάδα Transmission Artists Association για να παρουσιάσουν το 1ο Transmission Arts Festival, ένα εικαστικό γεγονός που λειτουργεί ως “σταθμός μετάδοσης” μεταξύ της Αθήνας και της πόλης του Karlsruhe της Γερμανίας, συνδέοντας τις δύο πόλεις μέσα από παράλληλα προγράμματα που συμπεριλαμβάνουν ανταλλαγές εικαστικών, παρουσιάσεις performance-art, ομιλίες, εργαστήρια, και εκθέσεις. Το Trasmission Arts Festival δρα ως πλατφόρμα ενίσχυσης της οριζόντιας επικοινωνίας και ανταλλαγής ανάμεσα σε εικαστικούς και ομάδες από Ελλάδα, Γερμανία και άλλα σημεία του κόσμου, αναδεικνύοντας νέες συνεργατικές δυναμικές και προοπτικές.
Το Transmission Arts Festival θα παρουσιάσει στο Ρομάντσο ένα δυναμικό εκθεσιακό περιβάλλον, φέρνοντας στον χώρο την διεθνή έκθεση video-art Transmission, και παράλληλα προσκαλώντας το κοινό της Αθήνας να διερευνήσει ιδιαίτερες εγχώριες πτυχές και προοπτικές της performance-art και των νέων μέσων. Στην έκθεση συμβάλλει η παραγωγός, σκηνοθέτης και video artist Δήμητρα Μητσάκη (Kolektiva Balkana, The Brother, Stray Dogs) με μια πρωτότυπη ενότητα video-έργων, που ισορροπούν ανάμεσα στο documentary και την video-art καταγραφή. Η Δήμητρα ακολουθεί με τον φακό της μια ομάδα Ελλήνων performance-artists καθώς προετοιμάζονται για μια σειρά παρουσιάσεων και εργαστηρίων στην Γερμανία, στο πλαίσιο του Transmission Arts Festival, και θα επιχειρήσει με αυτόν τον τρόπο να αποδώσει μια αποτύπωση των επιδράσεων, των συνεργατικών δυναμικών και των τοπικοτήτων που επηρεάζουν την εικαστική διαδικασία.

Στο πλαίσιο του Transmission Arts Festival θα διεξαχθούν στο Ρομάντσο ομιλίες καθώς και προβολές προσωπικού υλικού καταγραφής και έρευνας από αρχεία των συμμετεχόντων. Οι δράσεις αυτές θα επιδιώξουν την “εκ των έσω” χαρτογράφηση σημαντικών αλλά συχνά αθέατων στο κοινό πλαισίων και περιβαλλόντων που βρίσκονται πίσω από μια σειρά ατομικών και συνεργατικών projects, προτείνοντας τα ως ανοιχτές δομές, που βρίσκονται σε διαρκή εξέλιξη και επικοινωνία με το κοινό. Η έκθεση στο Ρομάντσο θα πλαισιωθεί από ζωντανές παρουσιάσεις performance-art από τους συμμετέχοντες.

Στο πλαίσιο του διεθνούς φεστιβάλ, τέσσερις νέοι Έλληνες εικαστικοί (Φίλιππος Βασιλείου, Ηλιάνα Νάτσου, Κώστας Βούλγαρης, Αντιγόνη Τσαγκαροπούλου) ταξιδεύουν στην παράλληλη έκθεση που πραγματοποιείται στο Karlsruhe για να παρουσιάσουν μια σειρά από έργα performance-art και workshops στις 14 – 17 Απριλίου. Μέσω των ανοιχτών workshops, το κοινό στην Γερμανία θα έχει την ευκαιρία να διαδράσει άμεσα με τους συμμετέχοντες εικαστικούς, να έρθει σε επαφή με το έργο και τις μεθοδολογίες τους και να εφαρμόσουν τις δικές τους ιδέες, μετατρέποντας το Orgelfabrik σε έναν χώρο παράγωγης νέων εμπειριών.

Το Contemporary Art Showcase Athens (C.A.S.A.) είναι μια συνεργατική εικαστική πλατφόρμα ανεξάρτητων εικαστικών και επιμελητών. H ομάδα δραστηριοποιείται στα πεδία της εικαστικής επιμέλειας, της διοργάνωσης εκθέσεων, σεμιναρίων και workshops, της πλαισιοποίησης και υποστήριξης ατομικών και συλλογικών εικαστικών projects. Το πρόγραμμα του C.A.S.A. αποσκοπεί στην ανάπτυξη ενός οριζόντιου δικτύου συνεργασιών μεταξύ ανεξάρτητων εικαστικών διαφόρων μέσων, επιμελητών και οργανισμών, συμβάλλοντας πολλαπλά στην διεύρυνση της επαφής του κοινού με την νέα εικαστική δραστηριότητα τόσο στην Ελλάδα, όσο και διεθνώς. Από την ίδρυση του το 2014, το C.A.S.A. έχει συνεργαστεί με οργανισμούς, ομάδες και χώρους σε μια σειρά από projects, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Αναλυτικό πρόγραμμα 1ου Transmission Arts Festival στο Ρομάντσο

Δευτέρα 18.04.16
16.00 - 19.00 Performance: Αντώνης Αντωνίου
19.10 – 20.00 Εναρκτήριοι λόγοι
20.00 – 20.30 Sound performance: Alyssa Moxley

Οργάνωση:
Contemporary Art Showcase Athens, Transmission Artist Association

Επιμέλεια 1ου Transmission Arts Festival στο Ρομάντσο
:
James Simbouras / Φωτεινή Χατζημιχαήλ

Συνεργάτες:
Contemporary Art Showcase Athens (C.A.S.A.), Transmission Artist Association, BIOS, AthenSYN, LB BW Stiftüng, Landesbank Baden-Württenberg Stabt Karlsruhe Kulturamt Kulturbüro, Gerstaecker, Prolab

Πληροφορίες:

https://c-a-s-athens.squarespace.com/transmission-arts-festival
http://transmission-festival.eu/#about
Τηλ επικοινωνίας: (+30)6936923004

Συμμετέχοντες: Thodoris Trambas (GR), David Loscher (DE), Ursula Schachenhofer (DE), Αντώνης Αντωνίου (GR), Alyssa Moxley (USA), Nina Adelajda Olczak (DE), Ada Birecka (PL), Belo Horizonte (BRA), Carla Chan Ho-Choi (CHN-DE), Carolin Kühlmann (DE), Corbett Fogue (USA), Ελένη Κολλιοπούλου (GR), Christina Werner (AUT), Ελένη Ζερβού (GR), Fabiano Mixo (BRA-DE), Huseyin Mert Ervedi (TUR), Antoni Rayzhekov & Katharina Köller (AUS), Ira Konyukhova (RUS), Jacek Doroszenko and Ewa Doroszenko (PL), Jacek Ludwig Scarso (ITA) , Jason Robinson (USA), Jessica Servieres (FRA), Karolina Halatek (PL), Kasia Nocun (PL), Keegan Luttrell (USA), Lei Lei (CHN), Leonard Kuipers (NDL), Liliana Piskorska (PL), Mauricio Sáenz (MEX), Monica Brzegowska (PL), Muhammad Taymour (EGY), Nadja Verena Marcin (DE), Nika Radić (HRV), Πάρης Λεγάκης (GR), Sandra Smirle (CAN), Shlomi Greenspan (ISR-CAN), Wu Siou-Ming (TWN), Tsai Tsunghsun (CHN), Zoe Hugh (UK), Fraser Stewart (UK-DE) και Γιάννης Παππάς (GR)

Video παρουσιάσεις: Alyssa Moxley (USA) , Φαίδωνας Γιαλής (GR), Φατμά Ergkiounger (GR) , Φώτης Καραγιωργίου (GR), Δήμητρα Μητσάκη (GR-DE) σε συνεργασία με τους Κώστα Βούλγαρη (GR), Φίλιππο Βασιλείου (GR) και Ηλιάνα Νάτσου (GR).

Ομιλίες: Φατμά Ergkiounger, Alyssa Moxley

Performances: Φίλιππος Βασιλείου, Αντιγόνη Τσαγκαροπούλου, James Simbouras, Ηλιάνα Νάτσου, Alyssa Moxley, Κώστας Βούλγαρης, Αντώνης Αντωνίου και Θωμάς Διάφας

Facebook event
εδώ

Ώρες λειτουργίας: 19.30 – 22.30
Είσοδος ελεύθερη


Χορηγοί επικοινωνίας:
www.rise.gr , www.debop.gr, www.frapress.gr

Μεγάλος Χορηγός Vodafone CU