Παρ 19 Ιουν 2015

Hungry Dukes, Sons of Zevedeus, Chewing Gun & Risabov

συναυλία

Την Παρασκευή 19 Ιουνίου, τέσσερα πολύ νέα γκρουπ συναντιούνται στο Ρομάντσο. Hungry Dukes, Sons of Zevedeus, Chewing Gun και Risabov live!

Hungry Dukes
Οι Hungry Dukes δημιουργήθηκαν από τον Nick Duke στη φυσαρμόνικα, φωνή και μίξη/ηχογράφηση και τον Stefan Sid στη κιθάρα και το βιολί το Σεπτέμβρη του 2012 στον Πειραιά ηχογραφώντας παλαιότερες προσωπικές συνθέσεις στο αυτοσχέδιο στούντιο του Duke μαζί με τον Πάρι στο μπάσο και τον Θοδωρή στην κιθάρα. Το υλικό αυτό δημοσιοποιήθηκε στο internet ελεύθερα τον Ιανουάριο του 2013. Τον Μάρτιο του 2013, μετά από διάφορες αλλαγές στη σύνθεση, προστέθηκαν στη μπάντα ο Άγης στα τύμπανα και ο Θοδωρής στο μπάσο και ξεκίνησαν να παίζουν live. Το καλοκαίρι του 2013 η μπάντα άρχισε να ηχογραφεί το πρώτο της ep στο αυτοσχέδιο στούντιο Meat Palace στην κρεαταγορά του Πειραιά με τη βοήθεια του Αλέξανδρου Κασσότη. Τελικά κυκλοφόρησε και αυτό στο internet τον Ιανουάριο του 2014.Το ep αποτελείται από πέντε κομμάτια, τρεις συνθέσεις της μπάντας και δύο διασκευές, όλα βασισμένα κυρίως στο blues και το rock ‘n roll. Παράλληλα, οι hungry dukes συνεχίζουν να παίζουν ζωντανά μόνοι τους ή μαζί με άλλες μπάντες και να συνθέτουν καινούρια κομμάτια.
https://hungrydukes1.bandcamp.com/releases

Sons of Zevedeus
Οι Sons of Zevedeus (Τα παιδιά του Ζεβεδαίου) είναι ένα οργανικό τρίο που προσεγγίζει μουσικά την rock , την jazz , τα o.s.t. και το ρεμπέτικο. Συνθέτουν και παρουσιάζουν το δικό τους υλικό, διασκευάζοντας κατά καιρούς ρεμπέτικα τραγούδια, σε μια πειραματική ζύμωση με τις «έξωθεν» επιρροές τους από την progressive rock της δεκαετίας του '70, τη τζαζ, τα σάουντρακ κλπ. Κάπως έτσι, King Crimson, Tool, Zappa, John Zorn, Bernand Herrmann, Χατζηχρηστος, Βαμβακάρης και Νταλγκάς έρχονται να ενώσουν τις ιδιωματικές του γλώσσες και να γεννήσουν τα παιδιά του. Ζεβεδαίου! Οι Sons of Zevedeus είναι οι : -Γιάννης, μπάσο -Δαυίδ, τύμπανα -Θέμης, κιθάρα.
Τους αρέσουν τα σπαράγγια ομελέτα και τα x-treme sports στο σπίτι.
https://www.facebook.com/pages/The-Sons-of-Zevedeus/312902875574005?hc_location=timeline
https://www.youtube.com/watch?v=C22XCptaJRU https://www.youtube.com/watch?v=4xdcX5m3WGs

Chewing Gun
To δεύτερο release των Chewing Gun κυκλοφόρησε με την είσοδο του 2014 και με τίτλο Volume. Όπως και το πρώτο τους άλμπουμ, που κυκλοφόρησε το 2011 με τον τίτλο Industrial Chewing Machine, είναι ένα πειραματικό, γεμάτο γωνίες εγχείρημα, στο οποίο δοκιμάζουν ο ένας τα μουσικά (και μη) όρια του άλλου. Τάσος Πέππας - τύμπανα, Γιάννης Γκέκης- μπάσο, Slower- modules soundscapes, Γιώργος Χριστόπουλος- κιθάρες.
http://chewinggun.bandcamp.com/ https://soundcloud.com/chewing-gun http://www.reverbnation.com/chewinggun Chewing Gun ChewingGunOfficial@gmail.com http://chewinggunband.blogspot.gr/ https://www.facebook.com/chewinggun
https://twitter.com/chewingun
http://chewinggun.tumblr.com/
http://www.youtube.com/user/ChewingGunOfficial

Risabov
Οι Risabov δημιουργήθηκαν στα τέλη του 2008 από τον Μαξ, τον Τσόλα (ή Νίκο αλλά δεν τον λέμε έτσι), τον Νικήτα, τον Μάρκο και τον Αντρέα. Ο ήχος τους προόδευσε από Death/Thrash/splatter σε Progressive/Fusion/Extreme Metal με τα χρόνια και συνεχίζει να αλλάζει με τον καιρό βάσει των επιρροών τους.

Το 2013 η μπάντα έβγαλε τον πρώτο της δίσκο, Rise. Το 2014 έμειναν εσώκλειστοι χωρίς live για να προχωρήσουν με τον ανερχόμενο δίσκο τους. Με αλλαγές στο lineup είναι τώρα μια οργανική μπάντα των τεσσάρων(πεντε?), με το μέλλον του ήχου τους ακόμα όχι απόλυτα σίγουρο.

Φέτος μετά από σχεδόν ενάμισι χρόνο ξαναβγαίνουν για live για να παρουσιάσουν το νέο τους υλικό.
https://www.facebook.com/pages/Risabov/319350734753676
https://www.youtube.com/channel/UC5eeL3pcMu-ckI31osG3IsA


Ώρα έναρξης: 20:30
Είσοδος ελεύθερη 

Χορηγοί επικοινωνίας: MTV, www.mtvgreece.gr, www.rise.gr, www.didee.gr