Παρ 12 Απρ 2024

commuter w/ Messier 13 live at Romantso

συναυλία /μουσική

Οι commuter επιστρέφουν στην σκηνή του ΡΟΜΑΝΤΣΟ, για το πρώτο τους headline show στην Αθήνα, ως μέρος του επερχόμενου Ελληνικού τους tour. Μαζί τους οι Messier13.

commuter
Οι commuter ξεκίνησαν ως μουσικό project του Διονύση Κουταβά (vocals/guitar) στην Αθήνα του 2019 με βασική επιρροή τον post-punk ήχο της σκηνής του Καναδά αλλά και το νέο ρεύμα του Ηνωμένου Βασιλείου. Τον Οκτώβριο του 2021 το project απέκτησε μορφή full band, με την προσθήκη των Δημήτρη Κουτσούλη (drums), Σπήλιου Κάκκα (bass) και Αλέξανδρου Κολοκυθά (guitar) και έκτοτε πραγματοποιεί εμφανίσεις τόσο στην Αθήνα και τις πόλεις της επαρχίας αλλά και στο εξωτερικό (Ουγγαρία, Τουρκία), έχοντας μοιραστεί την σκηνή με σημαντικά εγχώρια (The Steams, Deaf Radio) και ξένα ονόματα (Unschooling, SONS, Dry Cleaning, Protomartyr).Το ομώνυμο ΕΡ της μπάντας κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο του 2023 σε ψηφιακή μορφή και κασέτα από την Bitter Tea Records, ενώ o επερχόμενος full-length δίσκος θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2024 σε ψηφιακή μορφή και βινύλιο.

https://linktr.ee/commuterband


Messier 13
Προερχόμενοι από την -συνεχώς ανθηρή- undergound indie σκηνή της Αθήνας, οι Messier 13 επιδίδονται σε ηχητικούς θορυβώδεις τοίχους και μελωδίες, εμπνευσμένες από αγαπημένες μπάντες όπως οι Slowdive, οι Nothing και οι Whirr. To κουαρτέτο που ξεκίνησε ως κουιντέτο το 2020, κυκλοφόρησε το πρώτο του ντέμο που περιείχε τρία κομμάτια, με τα αιθέρια γυναικεία φωνητικά και τις dream pop καταβολές να είναι χαρακτηριστικά. Ύστερα από ένα σεβαστό ποσοστό πειραματισμού στις φωνές, ο Παύλος, η Ναταλία, ο Γιώργος και ο Νικόλας, αποφάσισαν να πειραματιστούν με μια πιο grunge εκδοχή του shoegaze. Κυκλοφόρησαν το "Harm" EP τον Ιανουάριο του 2023, ενώ το ντεμπούντο άλμπουμ τους είναι ήδη έτοιμο με τη μπάντα να βρίσκεται σε αναζήτηση δισκογραφικής στέγης. Τον Δεκέμβριο του '23 κυκλοφόρησαν ανεξάρτητα το "Apartment" ως single από το επερχόμενο ντεμπούντο τους "Stay For a While". Περισσότερες πληροφορίες παρακάτω:
https://messier13.bandcamp.com/


ΡΟΜΑΝΤΣΟ, Αναξαγόρα 3-5, Αθήνα
Παρασκευή 12 Απριλίου
Ώρα προσέλευσης: 20:30
Είσοδος: 8€ προπώληση | 10€ ταμείο