Παρ 01 Μαρ 2024 - Σαβ 02 Μαρ 2024

ΒΚΧΣ 4.0

φεστιβάλ

Βάκχες 4.0: Η διονυσιακή γιορτή επιστρέφει για τέταρτη χρονιά!


Η πιο εναλλακτική γιορτή κρασιού της Αθήνας επιστρέφει στις 1 και 2 Μαρτίου 2024. Έχοντας πλέον γίνει θεσμός, οι ΒΚΧΣ επιστρέφουν στο Ρομάντσο για ένα διήμερο γεμάτο κρασί, μουσική και τέχνη. 

Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να δοκιμάσει κρασιά, να γνωρίσει από κοντά τους παραγωγούς και να τους μιλήσει για να μάθει την ιστορία πίσω από την κάθε ετικέτα, να ακούσει ζωντανά αγαπημένους μουσικούς και καλλιτέχνες της εναλλακτικής ελληνικής μουσικής σκηνής και να θαυμάσει από κοντά έργα τέχνης εμπνευσμένα από και για τις Βάκχες.

Όπως κάθε χρονιά έτσι και φέτος όλα τα οινοποιεία που συμμετέχουν μοιράζονται τις ίδιες ανησυχίες και την ίδια φιλοσοφία γύρω από την παραγωγή του κρασιού. Ελληνικά οινοποιεία τα οποία έχουν επιλέξει να φτιάχνουν κρασιά όπου η φύση έχει τον πρώτο λόγο, κρασιά που ακολουθούν ήπιες πρακτικές, αποκλειστικά βιολογικές και βιοδυναμικές μεθόδους στην καλλιέργεια και την οινοποίηση δημιουργώντας εκφραστικά κρασιά που αφήνουν το terroir τους να «ακουστεί». Είναι τα γνωστά και ως «φυσικά κρασιά», δηλαδή αυτά που φτιάχνονται με όσο το δυνατόν χαμηλότερες παρεμβάσεις και χωρίς χρήση χημικών σκευασμάτων.


Στόχος της γιορτής αυτής είναι να εξυμνήσει το κρασί μέσα από την απομυθοποίησή του. Δεν χρειάζεται ούτε εξεζητημένη γνώση, ούτε να είναι κανείς επαγγελματίας για να απολαύσει ένα κρασί, οι Βάκχες 4.0 γιορτάζουν το κρασί με τον πιο αυθόρμητο τρόπο, δηλαδή μαζί με τους ανθρώπους που το δημιουργούν, τις ιστορίες τους, τα δημιουργήματά τους και σε συνδυασμό με μουσική και τέχνη.

Τα οινοποιεία που θα συμμετάσχουν:
Akra Chryssos, Hatzidakis Winery, Domaine de Kalathas, Vouni Panayia Winery, Iliana Malihin Winery, Aori Wines, Karimalis Winery, Sclavos Wines, Domaine Myrsini, Oenos Nature, Sant'Or Wines,  Petrakopoulos Winery, Aoton Winery, Sarris Winery, Dorian Wines, Tetramythos Winery, Mystes Wines, Kontogiannis Winery, The Knack Project, Zafeirakis Winery, Tsililis Terres, Markovitis Winery, Oenos Mittas, Tatsis Winery, Papadopoulos Viticulture, Karanikas Winery, Oenops, Thalassinos Microwinery, Endochora, Georgas Family, Kostaki WineryΤο μουσικό line up προβλέπεται και φέτος εντυπωσιακό. Ο Γιαν Βαν - Φώτης Σιώτας θα παρουσιάσει το βινύλιο που ετοίμασε με 10 ορχηστρικά κομμάτια εμπνευσμένα από τις Βάκχες. Η ηχογράφηση του δίσκου έγινε στο κελάρι του οινοποιείου Σκλάβου και το αποτέλεσμα είναι μοναδικό.

Η γλύπτρια Nikki Danai εμπνευσμένη από την τραγωδία «Βάκχες» φιλοτέχνησε ένα καθηλωτικό έργο ύψους 3 μέτρων το οποίο θα δεσπόζει στη μέση της αίθουσας του ισογείου του Ρομάντσο τις ημέρες της εκδήλωσης.

Τέλος, το φαγητό αναλαμβάνει η αγαπημένη ομάδα του Feyrouz που θα σερβίρει τις χειροποίητες λιχουδιές εμπνευσμένες από την Ανατολή και τις δυο ημέρες της έκθεσης (από τις 11:00 έως τις 20:00) στο ισόγειο του Ρομάντσο.

Η προπώληση έχει ξεκινήσει στο more.com.

Facebook Page: https://bit.ly/3DSuFct

Instagram: https://bit.ly/3HLXIzy

Facebook Event

Site: www.bacchae.gr  



Music Line up ΒΚΧΣ 4.0 

—Day 1 – Friday 1.3

Adamantios (Teranga Beat) (dj-set)
Dimitris Lilis (dj-set)
Jan Van Angelopoulos & Fotis Siotas (live) -Presentation of the artwork ΒΚΧΣ
Tasos Stamou (live)
Panos Dimitropoulos (dj-set)


—Day 2- Saturday 2.3

Johnnie BeGood (dj-set)
Zois Chalkiopoulos (dj-set)
Noda Pappa (dj-set)
Pink Maggit (live)
Dramachine (live)
Αγόριαstonilio (live)
K.Atou (dj-set)
Neda (dj-set)