Τρι 30 Ιαν 2024

Νέο Τμήμα Swing Αρχαρίων με τους Athens Boogie

χορός

Το νέο τμήμα αρχαρίων θα ξεκινήσει την Τρίτη 30/01/24, 21.15 - 22.15, με το πρώτο δωρεάν δοκιμαστικό μάθημα.Παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά τα παρακάτω για την εγγραφή σας…Για να δηλώσετε συμμετοχή θα πρέπει να γραφτείτε ηλεκτρονικά στέλνοντας email στο athensboogie@gmail.com

Απαιτείται: Όνομα, Επίθετο, Email, Ρόλο Xορευτή

• Το μάθημα θα γίνεται κάθε Τρίτη 21.15-22.15.
• Τα μαθήματα πραγματοποιούνται στο Ρομάντσο.(Αναξαγόρα 3-5/ μετρό Ομόνοια ή Μοναστηράκι)
• Αν έχετε ήδη κάνει κάποια μαθήματα, μπορείτε να επικοινωνήστε μαζί μας για να βρούμε κάποιο τμήμα που θα σας ταίριαζε καλύτερα.
• Οι θέσεις είναι περιορισμένες μη το καθυστερείς.. 
• Για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή απορία μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
Ρόλος χορευτή:
Leader: αυτός που "οδηγεί" το χορό, προτείνοντας κινήσεις. Συνήθως αντρικός ρόλος.
Follower: αυτός που "ακολουθεί" το Leader. Συνήθως γυναικείος ρόλος.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Αν υπάρχει μεγάλη ανισορροπία, κάποιες κοπέλες μπορούν να διαλέξουν να μάθουν να οδηγούν τον χορό. Δηλαδή να έχουν τη θέση του Leader και πάλι θα πρέπει να μας το αναφέρουν για να εξασφαλίσουν τη θέση τους.
Όνομα παρτενέρ:
Αν θες να γραφτείς σαν χορευτικό ζευγάρι με κάποιον/α, γράψε το όνομά του/της. Πρέπει και ο παρτενέρ σου να κάνει ξεχωριστή δήλωση και να γράψει το δικό σου όνομα.
____________


Το Swing δεν είναι ένας χορός, είναι μια ομάδα χορών που αναπτύχθηκε παράλληλα με το swing style της Jazz μουσικής στις δεκαετίες 1920 με 1940. O πιο γνωστός από αυτούς τους χορούς είναι το Lindy Hop, ο οποίος γεννήθηκε στο Harlem στα τέλη της δεκαετίας του 1920 και συγκεκριμένα στο club Savoy, το οποίο κατακλυζόταν κάθε βράδυ από ένα ενθουσιώδες κοινό, κυρίως αφροαμερικανών, που ξεσάλωνε με τους ήχους του swing από τις μεγάλες ορχήστρες και τους θρυλικούς jazz masters. Από το 1930 κι ύστερα το «κίνημα» του swing ξέφυγε από τα στενά όρια του Harlem και εξαπλώθηκε μέχρι τη δυτική ακτή της Αμερικής, ενώ πλέον ορχήστρες και χορευτές δεν αποτελούνταν μόνο από αφροαμερικανούς αλλά και από λευκούς. Αυτό συνέβαλε και στη διάδοση του swing και στην Ευρώπη του μεσοπολέμου. Ο χορός έχει επιρροές από charleston, tap, jazz dance και καθιερώθηκε ως ο πιο δημοφιλής αμερικανικός χορός από το ’30 ως το ’50, όταν τα σκήπτρα πλέον έλαβε το συγγενές Rock’n’Roll. Σήμερα, γνωρίζει μια πρωτόγνωρη άνθιση σε όλον τον κόσμο, με τα swing parties και festivals να κατακλύζονται από κόσμο που χορεύει ασταμάτητα. To Lindy Hop απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες και προσφέρει χαρά και διασκέδαση σε όσους διαλέγουν να ασχοληθούν με αυτό. Βοηθά στην απελευθέρωση και τον καλύτερο χειρισμό του σώματος, ενώ ταυτόχρονα φέρνει τους ανθρώπους πιο κοντά, χρησιμοποιώντας τη μουσική σαν μέσο επικοινωνίας μεταξύ τους.

Έλα και εσύ να ζήσεις την εμπειρία μαθαίνοντας να χορεύεις!

Facebook event εδώ.