Παρ 27 Οκτ 2023 - Κυρ 29 Οκτ 2023

DREAM PALACE - ΈΝΑ ΟΝΕΙΡΙΚΟ ΠΕΙΡΑΜΑ

συναυλία /μουσική

To Dream Palace είναι ένα ονειρικό πείραμα, μία διεθνής διεπιστημονική γιορτή της τέχνης, της ιστορίας, της επιστήμης και της κουλτούρας των ονείρων, που θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά αυτόν τον Οκτώβριο, και συγκεκριμένα η πρώτη του διοργάνωση θα είναι στην Αθήνα.



Το Συμπόσιο του Dream Palace περιλαμβάνει μουσικές performance, διαλέξεις, πάνελ, εργαστήρια, θεραπευτικές συνεδρίες και party.



Ο σκοπός της διοργάνωσης είναι να δημιουργήσει μία σύνδεση μεταξύ του κόσμου του ονείρου και του κόσμου της αφύπνισης, να αναδείξει τις σύγχρονες πολιτιστικές τάσεις και να καλλιεργήσει στους συμμετέχοντες και τις συμμετέχουσες πιο διαισθητικούς και φυσικούς τρόπους ύπαρξης, μάθησης και δημιουργίας. 




To πλήρες πρόγραμμα του Συμποσίου




To μουσικό πρόγραμμα του Dream Palace έχει εξίσου διεθνή χαρακτήρα, και θα περιλαμβάνει θρυλικούς καλλιτέχνες που δημιουργούν παρουσιάζοντας: την τεχνική της βαθειάς ακρόασης (deep listening), σύγχρονα πολυμέσα και κατασκευές, ηχοτοπία σχεδιασμένα για ύπνο και όνειρα, εργαστήρια τραγουδιού, καταγραφές ονείρων, χορευτικά party και πολλά πολλά άλλα.



Δείτε το μουσικό πρόγραμμα του Dream Palace



Παρασκευή 27 Οκτωβρίου



QUINTRON - Νέα Ορλεάνη, Ηνωμένες Πολιτείες


18:00 - Ρομάντσο Ταράτσα - LIVE


Ο Quintron είναι Αμερικανός μουσικός, εφευρέτης και συγγραφέας, ο οποίος έχει κατοχυρώσει πολλές από τις δικές του ευρεσιτεχνίες και συχνά εμφανίζεται live στο δικό του ιδιωτικό κλαμπ, το Spellcaster Lodge στη Νέα Ορλεάνη. Πολλές εμφανίζεται και εμφανίζεται με τη σύζυγό του: τη μουσικό και κούκλα Panacea (Επίσης γνωστή ως Miss Pussycat). Ο Quintron θα παρουσιάσει την εφεύρεσή του - το Weather Warlock, ένα αναλογικό synthesizer/μετεωρολογικό σταθμό, την ώρα της δύσης του ηλίου.



Περισσότερες πληροφορίες: https://weatherfortheblind.org



MONOPOLY STAR CHILD SEARCHERS - ΗΠΑ - Αθήνα


22:00 - Ρομάντσο - LIVE


Ο Αμερικανός ονειροναύτης Spencer Clark, ευρύτερα γνωστός από τους The Skaters, θα χρησιμοποιήσει 80s και 90s πλήκτρα για να συνθέσει μία retro και ταυτόχρονα εξωτικό ηχοτοπίο, μία σύνθεση - παραίσθηση προς την τέταρτη διάσταση. Ο Spencer διαχειρίζεται τις δισκογραγικές εταιρείες New Age Cassettes, Pacific City, Pacific City Studios και Pacific City Sound Visions.



Περισσότερες πληροφορίες:


https://www.factmag.com/2016/11/30/spencer-clark-world-of-shells-interview/


https://pacificcitysoundvisions.bandcamp.com/album/barbados-wild-horses



ZOHASTRE - Γαλλία - Ιταλία 


23:00 - Ρομάντσο - LIVE


Το γαλλο-ιταλικό duo θα παρουσιάσει το νέο τους μουσικό εγχείρημα με τίτλο Dieu Lune, ένα ηχητικό συνδυασμό τυμπάνων και διαστημικού ηλεκτρονικού glitch.

Περισσότερες πληροφορίες: https://zohastre.bandcamp.com/




Σάββατο 28 Οκτωβρίου



IASOS - Χαβάη


21:00 - Ρομάντσο -  LIVE


Ο θρυλικός Iasos φτιάχνει εκλεπτυσμένα, υπερφυσικά ηχητικά τοπία από τις αρχές της δεκαετίας του 1970. Κυκλοφόρησε το πρώτο του άλμπουμ Inter-Dimensional Music, το 1975. Αγαπημένος των φαν της New Age, όσο και των αναλογικών synthesizer, η μουσική του Iasos ξεπερνά την στερεοτυπική μουσική κατηγοριοποίηση. Γεννημένος στην Ελλάδα αλλά μεγαλωμένος στη Νέα Υόρκη, είναι μέχρι σήμερα, μία από τις πιο επιδραστικές φιγούρες στη σκηνή της New Age, στην Καλιφόρνια. Ο Iasos ζει τώρα στo Μάουι. Αυτή θα είναι η πρώτη συναυλία του στην Ελλάδα.



Την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου θα παρουσιάσει και ένα εργαστήριο με τίτλοο Sound for Light-Body Activation & Dream-Access στο Bios (16:00 - 18:00). Όσες και όσοι συμμετάσχουν θα ανακαλύψουν τους τρόπους με τους οποίους ο ήχος μπορεί να έχει θεραπευτικές και ενεργειακά ευεργετικές ιδιότητες.



Περισσότερες πληροφορίες: https://iasos.com/


Εισητήριο για τη live performance: 25€


Εισητήριο για το εργαστήριο: 25€


Εισιτήριο για την live performance και το εργαστήριο: 33€



LINK



BLACK ATHENA - Αθήνα


24:00 - Ρομάντσο - DJ SET






Κυριακή 29 Οκτωβρίου




JUSSI BRIGHTMORE - Λονδίνο - Λισαβόνα 


16:00 - Ρομάντσο - LIVE


Η πορεία του Jussi Brightmore μέσα από τον ήχο είχε πάντα μια περιπετειώδη, ιδιάζουσα και απρόβλεπτη πορεία. 


Εμπνευσμένος από την ποιητική δυναμική του ήχου, η πορεία του είναι μια συνεχής εξερεύνηση της δυνατότητας του ήχου να μας μεταφέρει, τόσο στην εσωτερική ακρόαση όσο και ως κοινωνική συνδετική εμπειρία.



LOU BARNELL - Λονδίνο


17:45 - Ρομάντσο - LIVE


Βραβευμένη τραγουδίστρια, sound-artist και performer. Το πιο πρόσφατο έργο της εκπροσωπεί τη συναισθητική της εμπειρία στον ήχο, την υπερεστίαση και την αισθητηριακή υπερφορτώση.


Αντλεί έμπνευση από την πρακτική Deep Listening της αείμνηστης πρωτοπόρας συνθέτριας Pauline Oliveros, του καλλιτέχνη των ονείρων Ione και την έρευνα της σχετικά με το ASMR. 



Περισσότερες πληροφορίες: https://www.loubarnell.co.uk/



KHAN OF FINLAND - Βερολίνο, Γερμανία


21:00 - Ρομάντσο -  LIVE


Ο Khan είναι πρωτοπόρος της ηλεκτρονικής, acid και τεχνο μουσικής. Έχοντας στο ενεργητικό του συνεργασίες με καλλιτέχνες όπως οι: Julee Cruise, Diamanda Galas, Holger Czukay, Brigitte Fontaine, Little Annie, Kid Congo και άλλους/ες.


Περισσότερες πληροφορίες: http://www.khanoffinland.com/



AQUATIC ENSEMBLE - Αθήνα


23:00 - Ρομάντσο -  LIVE


Ο Μάρκος και ο Τηλέμαχος, ιδρυτικά μέλη των Acid Baby Jesus, παρουσιάζουν το νέο τους συγκρότημα, τους Aquatic Ensemble. Ο ήχος τους συνδυάζει πρώιμους ηχούς του krautrock, με την πειραματικής spiritual jazz και ρυθμικές επιρροές από το Detroit.




Εισιτήρια:   



Online μέσω της ιστοσελίδας του Dream Palace:


https://isthisadreampalace.com/Tickets και στο ταμείο του Ρομάντσο.

 

Τριήμερο: 65€


Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023: 18€


Σάββατο 28  Οκτωβρίου 2023: 45€


Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2023: 12€



Περισσότερες πληροφορίες:



Ιστοσελίδα: isthisadreampalace.com


Instagram: https://www.instagram.com/dreampalaceathens/


Facebook: https://www.facebook.com/dreampalaceathen


Facebook Event: https://www.facebook.com/events/625443186000299