Πεμ 14 Σεπ 2023

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΓΩΓΟΥ: Ο λόγος είναι πράξη

θέατρο

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΓΩΓΟΥ: Ο λόγος είναι πράξη

 

Ρομάντσο. Ταράτσα. Το φως συναντά το σκοτάδι. Στην καρδιά της Αθήνας. Ένα μπάσο, δύο μικρόφωνα, δύο ηθοποιοί και ένας μουσικός διεισδύουν στην ποίηση της Κατερίνας Γώγου μέσα από μία πρωτότυπη διαδρομή με weird στοιχεία. Μία σύνθεση ποιημάτων από πέντε συλλογές της Γώγου, ερμηνεύονται σε μία προσπάθεια να φέρουν στο κοινό το πάθος της Κατερίνας για ζωή, για θάνατο, για τέχνη, για έκφραση, για ισότητα, για δικαιοσύνη. Κάνοντας το λόγο πράξη. Γιατί όπως έλεγε και η ίδια: Λέξεις ανάκατες ασφυκτιούν, σαλεύουνε χωρίς αίμα, να πάρουν αίμα, στο φως θέλουν να βγούνε. Να βρουν θέλουνε την πρωταρχική τους Αρχή. Ο Λόγος είναι πράξη.

 

Ερμηνεύουν: Λίνα Φούντογλου, Αλέξανδρος Χούντας

 

Μουσικός επί σκηνής: Ιωάννης Βουδούρης

 

*Θα ακουστούν ποιήματα από τις ποιητικές συλλογές της Κατερίνας Γώγου: Τρία κλικ αριστερά, Το ξύλινο παλτό, Απόντες, Ο μήνας των παγωμένων σταφυλιών, Νόστος

 

*Οι ποιητικές συλλογές θα διατίθενται για αγορά στο χώρο από τις Εκδόσεις Καστανιώτη

 

ΡΟΜΑΝΤΣΟ, Αναξαγόρα 3-5, Αθήνα

Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου

Ώρα έναρξης: 21:00

Διάρκεια 50’ χωρίς διάλειμμα

Είσοδος: 10 €, προπώληση ΕΔΩ

Facebook event εδώ.


 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ

 

Η Λίνα Φούντογλου

είναι ηθοποιός του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης καθώς και ποιήτρια. Έχει εργαστεί στα κρατικά θέατρα και στο ελεύθερο θέατρο. Στον κινηματογράφο έχει λάβει διακρίσεις ερμηνείας ενώ υπήρξε ιδρύτρια κινηματογραφικής ομάδας και καλλιτεχνική διευθύντρια του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πειραιά. Ως ποιήτρια υπήρξε μαθητευόμενη του Νάνου Βαλαωρίτη, έχει εκδώσει την ποιητική συλλογή «δημιουργικό μηδέν» που μεταφράστηκε και στα γαλλικά, διατηρούσε ποιητική στήλη σε διαδικτυακό περιοδικό και συμμετείχε στο δίσκο «Κενό» του χιπ χοπ συγκροτήματος Jolly Roger. Πρόσφατα παρουσίασε performance δικού της κειμένου στο Ωδείο Αθηνών προσκεκλημένη του TEDXAUEB 2023 με θεματική την Πανγαία. Αυτήν την περίοδο εργάζεται στην πρώτη της επίσημα θεατρική σκηνοθεσία και στην έκδοση της δεύτερη ποιητικής συλλογής της από τις εκδόσεις Σμίλη.

 

Ο Αλέξανδρος Χούντας

είναι ηθοποιός, σκηνοθέτης και συγγραφέας καθώς και ραδιοφωνικός παραγωγός στο Nostos 100,6 fm. Στο θέατρο έχει εργαστεί στα κρατικά θέατρα και στο ελεύθερο θέατρο. Εργάζεται στο Juke Books στον ΑΝΤ1 και δανείζει τη φωνή του σε μεγάλες διαφημιστικές καμπάνιες. Ασχολείται επίσης από μικρή ηλικία με το τραγούδι, συμμετείχε στη Eurovision Junior φέρνοντας την 6η θέση ενώ συνεχίζει να πραγματοποιεί μουσικά live σε Αθηναϊκές μουσικές σκηνές. Πρόσφατα ερμήνευε τον ήρωα του μονολόγου «Εσύ» σε δικό του κείμενο και σκηνοθεσία στο Θέατρο Αλκμήνη. Αυτήν την περίοδο ξεκινάει τη νέα σεζόν της ραδιοφωνικής εκπομπής του και προετοιμάζεται για το δεύτερο ανέβασμα του μονολόγου «ΕΣΥ» κάθε Πέμπτη στο Θέατρο Αλκμήνη. 

 

Ο Ιωάννης Βουδούρης

είναι μουσικός. Συμμετείχε επί χρόνια ως μπασίστας σε συγκροτήματα όπως Rosebleed, Monochromatic Vision , Ταφ Λάθος, Razastarr κ.α με live σε όλην την Ελλάδα και σε Ευρώπη. Υπήρξε μέλος της κριτικής επιτροπής του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πειραιά στον τομέα της μουσικής επένδυσης στον κινηματογράφο. Έχει συνθέσει μουσική για διάφορα καλλιτεχνικά project, για κινηματογράφο και για θεατρικές παραστάσεις του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, του Θεάτρου Τέχνης κ.ά. Συνθέτει μουσική για νέα μουσικά project και πρόσφατα για παράσταση της Λίνα Φούντογλου στο Ωδείο Αθηνών στο πλαίσιο του μεγαλύτερου TEDXAUEB.