Τρι 20 Ιουν 2023

ΧΕΙΤ ΣΙΤΙ / Α. Επίθετη (ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ – Group Performance – DJ set)

συναυλία /μουσική

Την Τρίτη 20/6, στην ταράτσα του ΡΟΜΑΝΤΣΟ η Α. Επίθετη παρουσιάζει την τρίτη της αυτοέκδοση, ΧΕΙΤ ΣΙΤΙ. Το design και τα illustrations είναι του Βασίλη Γεωργούλα. Μέσα από τα πεζά και τα ποίηματα του ΧΕΙΤ ΣΙΤΙ χαρτογραφούνται 10 χρόνια, που πέρασαν ανάμεσα σε πόλεις της Βουλγαρίας, της Αττικής και της Εύβοιας, σκέψεις και γεγονότα από αυτές τις «πόλεις του μίσους».

Ο όρος ΧΕΙΤ ΣΙΤΙ (hate city / хейт сити) γεννήθηκε στις punk και hip hop κοινότητες της Σόφιας. To ΧΕΙΤ ΣΙΤΙ χρησιμοποιείται για να περιγράψει μια πόλη που όλοι μισούν αλλά μένουν, αλλά και μια πόλη που κατοικείται κατά βάση από haters.

Το ΧΕΙΤ ΣΙΤΙ ξεκίνησε να γράφεται τον Οκτώβριο του 2020 σε ένα παρακμιακό, συνοικιακό καφενείο στην Σόφια. Το βιβλίο αυτό είναι μια προσπάθεια καταγραφής και κατανόησης των 10 τελευταίων χρόνων που πέρασα στις δικές μου χέιτ σίτις και τους ενδιάμεσους σταθμούς. Είναι μια μικρή ωδή στις πόλεις, τις επαρχίες, τα σπίτια, τους φίλους. Όλα και όλους όσους πέρασαν, έμειναν ή έφυγαν.

Το βιβλίο θα παρουσιαστεί μέσα από μια group performance, σε curation της Α. Επίθετη, art direction του Βασίλη Γεωργούλα και concept του ΠΙΕΒ. Στην σκηνή της ταράτσας θα βρεθούμε αντιμέτωποι με ένα από τα μεγαλύτερα δεινά της ΧΕΙΤ ΣΙΤΙ. Μια ουρά αναμονής σε μια δυστοπική υπηρεσία. Η αναμονή θα κλείσει με DJ set του Metaman.

Αντίτυπα του βιβλίου θα υπάρχουν στον χώρο.

-αγιογραφίες (σελ. 62 από το ΧΕΙΤ ΣΙΤΙ)
κοίτα πόσο όμορφες και όμορφοι είναι οι φίλες και οι φίλοι μου, όταν μέσα τους οι θεοί ξυπνήσουν και τους ψιθυρίσουν τα μεγαλύτερα παγκόσμια μυστικά. κοίτα πόσο όμορφα μεταμορφώνονται σε άγιους και αγίες, μόνο και μόνο με τη φλογίτσα ενός γαλάζιου BIC μπροστά στο πρόσωπο τους.

ΧΕΙΤ ΣΙΤΙ / Α. Επίθετη (ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ – Group Performance – DJ set)
Τρίτη 20/6, 21:00
ΡΟΜΑΝΤΣΟ (Ταράτσα), Αναξαγόρα 3
Είσοδος ελευθέρη
Facebook event εδώ.