Πεμ 10 Νοε 2022

NOVA OPERA LIVE IN ATHENS

συναυλία

NOVA OPERA LIVE IN ATHENS


Η NOVA OPERA είναι μια ομάδα νέων Ουκρανών καλλιτεχνών, στόχος της οποίας είναι να αναζητήσει νέους τρόπους ανάπτυξης και εξέλιξης του μουσικού θεάτρου. Ιδρύθηκε από τον περίφημο Ουκρανό σκηνοθέτη Vlad Troitskyi το 2014 με στόχο να δημιουργήσει νέα είδη σύνθεσης, να πειραματιστεί με ασυνήθιστη μουσική και ήχους, καθώς και σκηνικές παρουσίες. Η μουσική γλώσσα των παραστάσεων δεν έχει αισθητικά σύνορα και ενώνει ελεύθερα avant-guard και rock, γρηγοριανή χορωδία και trip-hop, και νέο-μπαρόκ και folk αυτοσχεδιασμούς. Το φωνητικό-οργανικό σύνολο της NOVA OPERA διερευνά τις δυνατότητες της ανθρώπινης φωνής και χρησιμοποιεί μη ακαδημαϊκές μεθόδους παιξίματος μουσικών οργάνων όπως έτο ηλεκτρονικά προετοιμασμένο πιάνο, το beat-box, body percussion και ούτω καθεξής. Η χρήση των στοιχείων και επιτευγμάτων του παραδοσιακού θεάτρου αναμιγνύεται με τις σύγχρονες τεχνολογίες: vj-ing και ζωντανή-ηλεκτρονική μουσική.

Στον διαγωνισμό Music Theatre NOW το 2018, η όπερα-ρέκβιεμ «IYOV» αναδείχθηκε ως μια από τις TOP-10 σύγχρονες όπερες, ανάμεσα σε 436 συμμετέχουσες ομάδες από 55 χώρες.

Έχει παρουσιαστεί στο Παρίσι, στην Κοπεγχάγη, στο V Festival of Traditional and Avant-garde Music CODES (Λούμπλιν, Πολωνία), στο Θέατρο Σαίξπηρ του Γκντανσκ, στο Musikverein (Βιέννη, Αυστρία), στο May Opera Evenings Festival (Σκόπια, Μακεδονία), στο φεστιβάλ όπερας PROTOTYPE στη Νέα Υόρκη, στο Operadagen Rotterdam, και στο Akko Festival (Akko, Ισραήλ).

Στη συναυλία στο Ρομάντσο θα παρουσιαστούν έργα των Serhii Vilka, Andrii Merkhel, Yana Shliabanska και Zoltan Almashi.
Anna Kirsh (σοπράνο)
Andrii Koshman (βαρύτονος)
Ruslan Kirsh (βαρύτονος)
Zhanna Marchinska (τσέλο)
Andrii Nadolskyi (κρουστά)
Σε συνεργασία με την Φαίη Ψυχοπαιδοπούλου (πιάνο)

Περισσότερα για τη NOVA OPERA εδώ: http://novaopera.com.ua/

Στο δεύτερο μέρος της βραδιάς, το αυτοσχεδιαστικό project «Electric Counterpoint» θα κάνει το ντεμπούτο του.

Το ηλεκτρονικά προετοιμασμένο τσέλο και τα χωρίς μέτρο κρουστά, μαζί με found music, και οι ηχογραφήσεις πεδίου δημιουργούν μια πολυεπίπεδη, απρόβλεπτη δραματουργία σε μη γραμμική δομή, μια συνεχή εναλλαγή μεταξύ εμφανούς και αφανούς, θραύσματος και ολόκληρου, ακρίβειας και τυχαιότητας.


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΡΟΜΑΝΤΣΟ, Αναξαγόρα 3-5 Αθήνα
Πέμπτη 10 Νοεμβρίου στις 19:30
Είσοδος: 8€ Προπώληση | 10€ Ταμείο
Εισιτήρια Viva εδώ.