Σαβ 05 Νοε 2022 - Κυρ 13 Νοε 2022

Urhuette: Beginning with Basics. What is Architecture?

σεμινάριο

Η διαδραστική αρχιτεκτονική εγκατάσταση για παιδιά "Urhuette: Beginning with Basics. What is Architecture?" ταξιδεύει παιδιά και νέους πίσω στις φαντασιακές απαρχές της Αρχιτεκτονικής προκειμένου να οραματιστούν ξανά το μέλλον της.

​Στη δράση τα παιδιά θα αποκτήσουν άμεση εμπειρία της ιστορίας της Πρωτόγονης Καλύβας: Υπάρχει το γρασίδι μιας όχθης ποταμού για να μάθουν κόμπους, να ασχοληθούν με την ύφανση και να γνωρίσουν τον κόσμο των υφασμάτων• υπάρχει ένα δάσος για να εξερευνήσουν τα θαύματα της ξυλουργικής• και τέλος υπάρχει μια σπηλιά για να πειραματιστούν με τα πετρώδη υλικά, τα τούβλα και τα κονιάματα. Στη μέση του σκηνικού της έκθεσης, που λειτουργεί σαν κήπος αρχιτεκτονικών γνώσεων, υπάρχει ο χώρος των κατασκευών, μια τοποθεσία όπου σχεδιάζονται νέες καλύβες υπό κλίμακα και βάσει μετρήσεων, οι οποίες κατασκευάζονται και συναρμολογούνται συλλογικά. Η επιστήμη των υλικών, η χωρική μνήμη, οι κοινωνικές δεξιότητες ασκούνται με παιγνιώδη τρόπο και η Αρχιτεκτονική μπαίνει πάλι σε τροχιά αναζητήσεων για ένα καλύτερο μέλλον που χρειαζόμαστε σήμερα. Πράξη και θεωρητικά ερωτήματα συγχωνεύονται αβίαστα, όταν τα παιδιά ενθαρρύνονται να ξανασκεφτούν την Αρχιτεκτονική στις πιο απλές αλλά τελικά πιο περίπλοκες σχέσεις της.

Τις καθημερινές θα πραγματοποιούνται επισκέψεις σχολείων, ενώ τα Σαββατοκύριακα μπορούν να πάρουν μέρος στα εργαστήρια γονείς με παιδιά. Όταν δεν θα λειτουργούν τα οργανωμένα εργαστήρια, η εγκατάσταση θα είναι επισκέψιμη από το κοινό, από τις 10:00 πμ έως τις 6:00 μμ όλες τις μέρες με εξαίρεση το Σάββατο 5 και 12 Νοεμβρίου.
Για περισσότερες πληροφορίες
https://www.architecturekidsathens.com/el/urhuette
Facebook event εδώ.


Ευχαριστούμε τους χορηγούς επικοινωνίας της δράσης Archetype Architectural Magazine , catisart.gr, KidsHub, Οδηγός πόλης για παιδιά, North Pages & XpatAthens

#urhuette #architecturekidsathens #goetheinstitutathen #romantso #architectureforkids #εργαστήριαγιαπαιδιά #αρχιτεκτονικήγιαπαιδιά