Κυρ 29 Μαι 2022

Psychedelic Trips to Death w/ Johnny Labelle

συναυλία

Ημερομηνία: Κυριακή, 29 Μαίου
ΡΟΜΑΝΤΣΟ, Αναξαγόρα 3-5
Ώρα προσέλευσης: 21:00
Είσοδος: 8 ευρώ
Facebook event εδώ


Psychedelic Trips to Death
Από την σύλληψή τους το 2010 μέχρι και σήμερα, οι Psychedelic Trips To Death αποτελούν μέρος μίας ανακατάταξης των ορίων της εγχώριας μουσικής σκηνής. Οικειοποιούμενοι τα σκοτεινά μέσα του θορύβου όρισαν μία προσωπική καλλιτεχνική έκφραση χωρίς περιφράξεις. Εντός μίας μακροχρόνιας συναυλιακής και δισκογραφικής πορείας, με τελευταία στάση την τέταρτη κυκλοφορία τους, ‘The Resistor’, που ηχογραφήθηκε στο Royal Alzheimer Studio και κυκλοφόρησε μέσω της αγγλικής Dirty Filthy Records, ενσωμάτωσαν μινιμαλιστικά και ταυτοχρόνως πληθωρικά ρυθμικά patterns, από drum machines και ακουστικά τύμπανα, στιβαρά και απρόβλεπτα synthesizers, κιθαριστικούς θορύβους και ιδιότυπα παραμορφωμένα μπάσα που ντύνονται από μία έντονη φωνητική ερμηνεία, διαμορφώνοντας έτσι ένα από τα πιο χαρακτηριστικά σχήματα της σύγχρονης noise rock / psych σκηνής.https://www.facebook.com/Psychedelic-Trips-To-Death-100664805979714

Οι Psychedelic Trips To Death θα εμφανιστούν στο Romantso, την Κυριακή 29 Μαΐου με special guest τον Johnny Labelle.

Ο Johnny Labelle είναι τραγουδοποιός και παραγωγός που ζεί και εργάζεται στην Αθήνα.
Το μουσικό του ύφος εκτείνεται σε ένα ευρύ φάσμα, απο Ambient Pop Post-Punk και Chamber Pop μονοπάτια, Torch Songs και Μπαλάντες της δεκαετίας του ’50 και ’60, χρησιμοποιόντας ως βάση ληθαργικούς ήχους απο συνθεσάιζερ, έχοντας πάντα στο επίκεντρο τα crooning φωνητικά του.
Το ντεμπούτο LP του Cold Fruit, κυκλοφόρησε ανεξάρτητα το 2019 σε συμπαραγωγή με τον σκηνοθέτη και παραγωγό Aaron Khandros και περιείχε συμμετοχές καλλιτεχνών από διάφορους χώρους της τέχνης, όπως η μουσικός Magic Island, η ποιήτρια Rae Armantrout και οι σκηνοθέτες Martha Colburn, Zachary Epcar και Karissa Hahn.
Ένα χρόνο αργότερα, το 2020, κυκλοφόρησε το δεύτερο άλμπουμ του XVIII, απο την Inner Ear και σε παραγωγή του Βασίλη Ντοκάκη (No Clear Mind, Nalyssa Green, Kristof).
Απο το 2018 μέχρι σήμερα, έχει διαγράψει μια ιδιαίτερα δραστήρια συναυλιακή πορεία με εμφανίσεις στην Ελλάδα και την Ευρώπη και έχει μοιραστεί τη σκηνή με ονόματα όπως ο Jaakko Eino Kalevi, ο Sean Nicholas Savage και οι Minami Deutsch.

https://www.facebook.com/johnnylabellemusic