Σαβ 04 Σεπ 2021

Evripidis and His Tragedies

συναυλία

O Evripidis and His Tragedies είναι το alter ego του Ευριπίδη Σαμπάτη. Οι «Τραγωδίες» είναι τα καταστρεπτικά, εξομολογητικά, αυτοσαρκαστικά και συχνά σκοτεινά χιουμοριστικά ποπ τραγούδια που βασίζονται στην κλασική του εκπαίδευση στο πιάνο, την queer ευαισθησία και τις δεξιότητες αφήγησης για να εξετάσει και τελικά να ανταποκριθεί στις περιπέτειες της ζωής. Με μία κλίση στην ποπ, η μουσική του Ευριπίδη μας οδηγεί σε μια δύσκολη, χορευτική βόλτα στη λεπτή γραμμή μεταξύ τραγωδίας και joie de vivre.

Μουσικός, συγγραφέας και εικαστικός καλλιτέχνης από την Αθήνα, ο Ευριπίδης μετακόμισε στη Βαρκελώνη το 2004 και σύντομα έγινε μόνιμο μέλος της τοπικής underground σκηνής. Με πληθώρα τοπικών συνεργατών κυκλοφόρησε δύο άλμπουμ και ένα EP. Ένα τρίτο άλμπουμ, ηχογραφημένο μεταξύ BCN, NYC και Αθήνας, διεύρυνε τον ήχο του και έφερε καλεσμένους από τη διεθνή μουσική σκηνή.Τη δημιουργία του τέταρτου άλμπουμ του επηρέασε μία προσωπική απώλεια, η οποία σηματοδότησε και μία αλλαγή ρυθμού, με ελληνικό στίχο, και τη συμμετοχή λίγων μόνο ελλήνων μουσικών.

O Evripidis and His Tragedies έχει παίξει σε φεστιβάλ όπως Primavera Sound, FIB, Indietracks ή Eurosonic Noorderslag, σε μουσεία όπως το MACBA ή το Caixa Forum, σε διάφορους χώρους στην Ισπανία, Ελλάδα, Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία, Γαλλία, ΗΠΑ, Πορτογαλία και Ολλανδία και έχει ανοίξει τα λάιβ διεθνών καλλιτεχνών όπως οι John Grant, Jens Lekman, Peter Bjorn και Arab Strap.

Ο νέος του δίσκος, Neos Kosmos, παίρνει μια synth pop κατεύθυνση, αναμειγνύοντας την αγάπη του για τα Doo Wop, Girl Groups, New Wave και Indie Pop με πολυεπίπεδα ηλεκτρονικά soundscapes.

Το Σάββατο, 4 Σεπτεμβρίου, ο Evripidis and His Tragedies θα εμφανιστεί στην ταράτσα του Ρομάντσο.

Facebook event εδώ.

Ώρα προσέλευσης: 21:00
Εισιτήριο: 10 ευρώ