Σαβ 30 Μαρ 2024

Gomers & Space Gravel live at Romantso

συναυλία

Gomers + Space Gravel live at Romantso

GOMERS
Οι GOMERS σχηματίστηκαν στην Αθήνα το 2019 και είναι project του Αλέξη Σιώτη (μπάσο) και της Mary Jane (φωνή, πρώην Meanie Geanies). Μαζί με τον Κώστα Χρονόπουλο στα drums και τον Βαγγέλη Κωστούλα στις κιθάρες προτείνουν έναν δικό τους συνδυασμό των ακουσμάτων που αγαπάνε. Τον Ιούλιο του 2023 το project παίρνει νέα μορφή με τον Αλέξανδρο Ανδριώτη στις κιθάρες και τον Παύλο Κόκκαλη στο σαξόφωνο.
Ο ήχος τους χαρακτηρίζεται από heavy rock στοιχεία, ενώ στις συνθέσεις τους οι χαρακτηριστικές ριφάτες κιθάρες έχουν πρωτεύοντα ρόλο. Το δίδυμο μπάσο–ντραμς είναι η ραχοκοκαλιά της μπάντας. Ιδιαίτερη σημασία έχει το δέσιμο των σκληρών ριφ του μπάσου στον διάλογο με τα ρυθμικά τύμπανα που μένουν steady σαν βράχος και εντείνουν τη δυναμική της μπάντας. Οι επιρροές τους από grunge και desert, ατόφιο rock ‘n’ roll (και ό,τι αυτό σημαίνει) μέχρι και παλιά καλή τέκνο κουμπώνουν πλήρως με τη φωνή της Mary Jane και τις 60s καταβολές της με τα σπαρακτικά της ξεσπάσματα. Το σαξόφωνο έρχεται και ανατρέπει το μοτίβο του ηχητικού καλειδοσκόπιου που οι Gomers με βαρύτητα παραδίδουν με τον πρώτο τους δίσκο, που κυκλοφόρησε τον Φεβρουάριο του 2024. Λίγο νωρίτερα κυκλοφόρησε το πρώτο video clip τους για το κομμάτι "Deadbeat", που σκηνοθέτησε ο Γιώργος Μπάρμπας.
Ο δίσκος ηχογραφήθηκε στο Suono Studios και το Artracks Recording Studios από τον Αλέξη Μπόλπαση, το mastering έγινε από τον Nick Townsend, Infrasonic Mastering.

https://gomers.bandcamp.com/album/never-sunny-underground
https://www.instagram.com/we_are_gomers

SPACE GRAVEL
Οι Space Gravel είναι μια instrumental space punk μπάντα από την Αθήνα.Η ηχητική τους παλέτα εκτείνεται από το punk μέχρι την ψυχεδέλεια και το kraut rock. Έντονο και γεμάτο κίνηση rhythmsection, με το μπάσο και τα τύμπανα να είναι ο ηχητικός πυρήνας και η μηχανή της μπάντας.
Fuzzαριστές κιθάρες, που άλλοτε συνομιλούν με space διάθεση και groove και άλλοτε με σταθερούς και γεμάτους ένταση όγκους, συμπληρώνουν το ηχητικό τοπίο για τους Space Gravel που αγαπούν να στήνουν κομμάτια μέσα από τον αυτοσχεδιασμό και το άπλωμα των εφέ στη μουσική τους.

https://www.instagram.com/Spacegravelband


ΡΟΜΑΝΤΣΟ, Αναξαγόρα 3-5, Αθήνα
Σάββατο 30 Μαρτίου 2024
Ώρα Έναρξης: 21.00
Είσoδος: 10€
Facebook event εδώ