Σαβ 03 Σεπ 2022

Evripidis and His Tragedies w/ VASSIŁINA (solo set) live

συναυλία

Ο Evripidis and his Tragedies είναι μουσικός, συγγραφέας και εικαστικός καλλιτέχνης από την Αθήνα. Το 2004 μετακόμισε στη Βαρκελώνη, και σύντομα έγινε μόνιμο μέλος της τοπικής underground σκηνής. Με πληθώρα τοπικών συνεργατών κυκλοφόρησε δύο άλμπουμ και ένα EP. Ένα τρίτο άλμπουμ, ηχογραφημένο μεταξύ BCN, NYC και Αθήνας, διεύρυνε τον ήχο του και έφερε καλεσμένους από τη διεθνή μουσική σκηνή.

Τη δημιουργία του τέταρτου άλμπουμ του επηρέασε μία προσωπική απώλεια, η οποία σηματοδότησε και μία αλλαγή ρυθμού, με ελληνικό στίχο, και τη συμμετοχή λίγων μόνο Ελλήνων μουσικών.

Οι «Τραγωδίες» είναι τα καταστρεπτικά, εξομολογητικά, αυτοσαρκαστικά και συχνά σκοτεινά χιουμοριστικά ποπ τραγούδια που βασίζονται στην κλασική του εκπαίδευση στο πιάνο, την queer ευαισθησία και τις δεξιότητες αφήγησης για να εξετάσει και τελικά να ανταποκριθεί στις περιπέτειες της ζωής. Με μία κλίση στην ποπ, η μουσική του Ευριπίδη μας οδηγεί σε μια δύσκολη, χορευτική βόλτα στη λεπτή γραμμή μεταξύ τραγωδίας και joie de vivre.

Τη δημιουργία του τέταρτου άλμπουμ του επηρέασε μία προσωπική απώλεια, η οποία σηματοδότησε και μία αλλαγή ρυθμού, με ελληνικό στίχο, και τη συμμετοχή λίγων μόνο Ελλήνων μουσικών.

O Evripidis and His Tragedies έχει παίξει σε φεστιβάλ όπως Primavera Sound, FIB, Indietracks ή Eurosonic Noorderslag, σε μουσεία όπως το MACBA ή το Caixa Forum, σε διάφορους χώρους στην Ισπανία, Ελλάδα, Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία, Γαλλία, ΗΠΑ, Πορτογαλία και Ολλανδία και έχει ανοίξει στις συναυλίες διεθνών καλλιτεχνών όπως οι John Grant, Jens Lekman, Peter Bjorn και Arab Strap.

Ο νέος του δίσκος, Neos Kosmos, παίρνει μια synth pop κατεύθυνση, αναμειγνύοντας την αγάπη του για τα Doo Wop, Girl Groups, New Wave και Indie Pop με πολυεπίπεδα ηλεκτρονικά soundscapes.
 

Η VASSIŁINA είναι μουσικός παραγωγός/songwriter με βάση την Αθήνα. Έπειτα από πολλά χρόνια πειραματισμού, το 2016 στράφηκε στην ηλεκτρονική σκηνή όπου και διαμόρφωσε το δικό της ήχο. Τα κομμάτια της εξισορροπούν αισθητικά στοιχεία της ποπ με σκοτεινές ηλεκτρονικές επιρροές. Έχοντας αναφορές από τους Fever Ray, FKA Twigs, Sevdaliza καθώς και της post-punk βρετανικής και γαλλικής σκηνής παρουσιάζει στα live της ένα punk μελαγχολικό ηχοτοπίο. Με έντονα reverb, delay, field-recordings και interactive visuals η VASSIŁINA ακροβατεί ανάμεσα στο χάος και στην dance αισθητική, φέρνοντας την underground πλευρά του Λονδίνου στην Αθηναϊκή σκηνή. Με τo μοναδικό της live performance μας παρασύρει σε έναν σκοτεινό χορό, σε μια μουσική διαδρομή προς την εύρεση της εσωτερικής της αλήθειας, μέσα από τις συγκρούσεις και τα προσωπικά της τραύματα.

Τον Μάρτιο του 2018, κυκλοφόρησε με την Undo Records το πρώτο της EP, “In-Sōma” και συνέχισε με την κυκλοφορία των single “Pain”, “Blue House” και “You think you know, but baby you don’t”. Tο νέο της άλμπουμ με το όνομα “Fragments” κυκλοφόρησε το Μαΐο του 2021 από την Inner Ear Records. Αυτή τη στιγμή συνεργάζεται με τον Kadebostany στις επερχόμενες κυκλοφορίες του, και έχει επίσης συνεργαστεί με άλλους καλλιτέχνες της ελληνικής μουσικής σκηνής, όπως οι Capétte, Bonebrokk, NTENTENIS και Metaman.

 

Facebook event εδώ.

Προπώληση εισιτηρίων εδώ.

Evripidis and His Tragedies
Facebook: https://www.facebook.com/evripidisandhistragedies
Bandcamp: https://evripidisandhistragedies.bandcamp.com/

VASSIŁINA
IG: https://www.instagram.com/vassilinam/
Spotify: http://spoti.fi/2tgrJ7A
Facebook: https://www.facebook.com/vassilina.music.uk