Παρ 08 Μαρ 2019

Reggae Music International / Ras Digby Meets Irie Action Sound

dj set

★REGGAE MUSIC INTERNATIONAL★

Η Reggae μουσική από την Τζαμάικα, είναι η πρώτη στην ιστορία με χαρακτηριστικό, το μπάσο στις χαμηλές συχνότητες. Το IRIE Action Sound System, το πρώτο (2005) Reggae χειροποίητο ηχοσύστημα της πόλης, επιστρέφει στο Ρομάντσο την Παρασκευή 8 Μαρτίου, αυτή την φορά για να συναντήσει τον Ras Digby Austin ιδρυτικό μέλος του Sir Jessus Sound όπου ήταν ενεργό στις αρχές της δεκαετίας του 70 στο δυτικό Λονδίνο.

//IRIE Action Sound System//

Το IRIE Action Sound System έχει βάση την Αθήνα. Είναι το πρώτο Reggae Sound System της χώρας. Ξεκίνησε το 2005 σαν URM με ιδρυτικό μέλος τον Oldjohn, μέσα από την αγάπη για την Reggae μουσική και αντλώντας έμπνευση από την Τζαμαϊκανή κουλτούρα των ηχοσυστημάτων. Το Irie Action Sound System είναι ένα ανεξάρτητο χειροποίητο ηχοσύστημα που σκοπός του είναι να παίζει σε κάθε πόλη της χώρας, μεταδίδοντας το μήνυμα και την ενέργεια της Reggae Μουσικής.


//Ras Digby//

Ο Ras Digby είναι ένας έμπειρος καλλιτέχνης με πάνω από 45 χρόνια εμπειρίας. Θρυλικός selector και ιδρυτικό μέλος του Sir Jessus Sound από το Δυτικό Λονδίνο, από τις αρχές της δεκαετίας του '70. Οι στενοί δεσμοί του με τους παραγωγούς της Τζαμάικα, ακόμα και με τον Bob Marley και τους Wailers, εξασφάλιζαν την πρόσβαση του Sir Jessus στα πιο cool dub plates. Το 1974 ίδρυσε την δισκογραφική εταιρεία του Sir Jessus. Παρόλο που το Sound System χωρίστηκε, ο Ras Digby συνέχισε πάντα να παίζει με άλλα Sound Systems, που ήταν περισσότερο από ευτυχισμένα με τις δεξιότητες και τον ενθουσιασμό του. Με τα δικά του λόγια: “I am spreading the vibes, doing Jah work, continually.”


//Mashdown45//

Roots & Dub Selector Since 1999 ( Dubwise Hi-Fi )

Facebook event εδώΗμερομηνία: Παρασκευή 8 Μαρτίου 2019
Ώρα προσέλευσης: 22.30
Είσοδος: 8 ευρώ