Σαβ 12 Ιαν 2019

GUERRILLA SHOW ATHENS

άλλο

GUERRILLA SHOW ATHENS
NERVOUSYSTEMS X ANNAFORA 
FOTIOS BALAS 

Οι NERVOUSYSTEMS παρουσιάζουν την πρώτη fashion performance μιας σειράς δράσεων που θα ακολουθήσουν σε Ελλάδα και εξωτερικό, στον τομέα των επιδείξεων μόδας. Το GUERRILLA SHOW ATHENS.

Κατά τη διάρκεια των προσπαθειών να σχηματιστεί το όραμα και να συλληφθεί η έννοια του Guerrilla Show, δεν ήταν εφικτό να αποποιηθεί της πολιτικής ή επαναστατικής διάθεσής του. Το Guerrilla Show ανεξαρτητοποιείται από τις σύγχρονες γεωγραφίες και το παγκόσμιο χρονοδιάγραμμα της μόδας και απομακρύνεται από τις εβδομάδες μόδας και τις τάσεις που παρουσιάζονται προτείνοντας ωστόσο τις προθέσεις του εκάστοτε σχεδιαστή μόδας και εκείνες των NERVOUSYSTEMS. 

Η θεωρία της μόδας είναι το κλειδί πίσω από την έννοια των Guerrilla Show. Υποσυνείδητα μηνύματα και σχόλια κρύβονται στο εσωτερικό της, ενώ εξελίσσεται ένας πειραματισμός πάνω στην κίνηση του σώματος, όχι μόνο των μοντέλων που φέρουν το ρούχο, αλλά και εκείνης του ίδιου του κοινού μέσα από τη διάδρασή τους.

Το Guerrilla Show δεν είναι πασαρέλα αλλά μια performance, μία ζωντανή έκθεση, μία εγκατάσταση, ένα θέατρο, ένα εντευκτήριο, μία συζήτηση και ένα πείραμα.

Το σενάριο πίσω από το Guerrilla Show Athens βασίζεται πάνω σε τρία σημαντικά στοιχεία. Το είδωλο. Το χρονοδιάγραμμα της μόδας. Το κοινό. Αυτά τα τρία στοιχεία πραγματεύονται με τη χρήση τριών ακόμα σκηνοθετικών και σκηνογραφικών εργαλείων. Την ταχύτητα. Το κενό. Τη διάδραση.

Τώρα, το Guerrilla Show Athens θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με τη Maida Ghide και το brand της, Annafora. Η Maida είναι μια νέα σχεδιάστρια, με βάση το Τορόντο, η οποία χρησιμοποιώντας βαμβακερά υφάσματα από την Αιθιοπία για τις δημιουργίες της, έχει καθιερώσει πλέον το υλικό ως την καλλιτεχνική και σχεδιαστική της διακριτή ταυτότητα. 

Επιπλέον, ο Φώτιος Μπάλας, έλληνας γλύπτης και καλλιτέχνης, θα παρουσιάσει μια συλλογή από headpieces και κοσμήματα, τα οποία δημιούργησε ειδικά για αυτό το show. Η παραγωγός, διοργανώτρια και σχεδιάστρια αυτού του show είναι η Αγγελική Παπαβασιλείου, φοιτήτρια αρχιτεκτονικής καθώς και το πρόσωπο πίσω από τους NERVOUSYSTEMS. Μετά την πραγματοποίηση του show, το project θα παρουσιαστεί ως διπλωματική εργασία στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Facebook event εδώ

#guerrillashowathens #nervousystemsathens

Annafora by Maida Ghide // @annaxfora // @mai.kah.da
Fotios Balas // @fotiosbalas
Angeliki Papavasileiou // @nervousystems // @sanssouci.a

NERVOUSYSTEMS
www.nervousystems.co

Ημερομηνία: Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2019
Ώρα προσέλευσης: 21.00
Είσοδος ελεύθερη με κράτηση στο http://nervousystems.co/calendar/