Παρ 15 Ιουν 2018 - Πεμ 21 Ιουν 2018

We Dream Awake

εικαστικά

 To We Dream Awake είναι μια ομαδική έκθεση σύγχρονης τέχνης αφιερωμένη στο υποσυνείδητο, τα όνειρα και τις ονειροπολήσεις. Θεωρώντας τη φαντασία τρόπο διαφυγής από την καθημερινότητα, ο χώρος παρουσίασης της έκθεσης διαμορφώνεται ως μια σύγχρονη ετεροτοπία, ένας άλλος τόπος ονείρων, ένα πραγματικό σημείο που αντανακλά το φαντασιακό μας κόσμο και καθιστά τη διαφυγή σε αυτόν δυνατή.


Συμμετέχουν: Ξενοκράτης Βαρτζίκος, Μαργαρίτα Γούκου, Mάρι Μασουρίδου, Αγγελική Παπαγεωργίου, Μάγια Παπακώστα, Λευτέρης Παπακώστας, Φίλιππος Ρετός, Σωτηρία Σμυρναίου, Νάιρα Στεργίου, Γεώργιος Στεφάτος, Αθηνά Συντυχάκη, Ιωάννης Χατζησταυρής.

Ο Gaston Bachelard επισημαίνει ότι η ονειροπόληση και τα όνειρα δρουν ως η γλώσσα της φαντασίας μας, ενώ οι εικόνες που μας περιβάλλουν απαρτίζουν τον εν δυνάμει φαντασιακό μας κόσμο. Αυτές οι εικόνες τις καθημερινότητας μας είναι αυτές από όπου γεννάται ο ονειρικός μας κόσμος, οι δικές μας, προσωπικές ονειροπολήσεις.

Η έκθεση επικεντρώνεται στο να τροποποιήσει αυτές τις καθημερινές εικόνες δημιουργώντας έναν τόπο νέων φαντασιακών σκέψεων, όπου το συνηθισμένο αντιπαρατίθεται στο ασυνήθιστο, η πραγματικότητα στη φαντασία. Αντικείμενα, εικόνες και ήχοι συνθέτουν ένα φανταστικό τοπίο παράλληλο με το τοπίο της τετριμμένης καθημερινότητας μας.

Η έκθεση We Dream Awake φιλοξενεί έργα νέων Ελλήνων καλλιτεχνών από διαφορετικά πεδία (εικαστικά, μουσική, performance), δίνοντας στον επισκέπτη την ευκαιρία να εξερευνήσει μια νέα, πολυσύνθετη εμπειρία, αφιερωμένη στα όνειρα και το υποσυνείδητο.

Πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων (pop up events)

Παρασκευή 15 Ιουνίου (εγκαίνια), Δευτέρα 18 και Πέμπτη 21 Ιουνίου: 20:30 pop up performance ''Από το όνειρο στο Όνειρο'' σε σκηνοθεσία Λευτέρη Παπακώστα. Συμμετέχουν: Βάρελης Σπύρος, Δρακοπούλου Δήμητρα, Ζάχαρης Τρύφωνας, Θάνου Πολυξένη, Παρισσινού Κατερίνα.

Σάββατο 16 και Κυριακή 17 Ιουνίου: pop up event 20:00-22:00 Παρουσίαση VR Constructs of the mind των: Ξενοκράτη Βαρτζίκου, Γεώργιου Στεφάτου, Αθηνάς Συντυχάκη, Ιωάννη Χατζησταυρή.

Εγκαίνια: Παρασκευή 15 Ιουνίου
Ώρα Προσέλευσης: 20:00 | Opening party: DJ set by Blue Lagoon + + Body Double + Andreas Palmer στις 22:00

Διάρκεια Έκθεσης: Παρασκευή 15 έως Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018
Ώρες Λειτουργίας: 18:00 – 22:00 καθημερινά
Είσοδος Ελεύθερη

Επιμέλεια : Τείκόβερ

-------------------------------------------------------------------------------------------
Tο Τείκόβερ. είναι εδώ για κατακτήσει την πόλη. για να κατα(λάβουμε) κάθε εικόνα, ήχο, κίνηση, έργο, μυρωδιά, κάθε σημείο που φαίνεται η είναι τέχνη. Για όλους ή για τον καθένα από εμάς ξεχωριστά.
Είμαστε εδώ για να δημιουργήσουμε και να σκεφτούμε. Να αλληλεπιδράσουμε και να συνδεθούμε μεταξύ μας. Στόχος μας είναι να μάθουμε και να επικοινωνήσουμε για αυτό αλλά και μέσα από αυτό. Να ανοιχτούμε μπροστά σε νέες ιδέες. Ακολουθήστε μας, θα κάνουμε το ίδιο με οτιδήποτε ενδιαφέρον και συναρπαστικό εντοπίσουμε σε οποιαδήποτε στιγμή και σε οποιοδήποτε χρόνο.  -------------------------------------------------------------------------------------------
Facebook Εvent εδώ