Τετ 12 Φεβ 2020 - Κυρ 15 Μαρ 2020

Γεράνι 2020

φεστιβάλ

Το «Γεράνι Δημιουργική Γειτονιά» είναι μια δράση-πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Οργανισμού BIOS, η οποία ξεκίνησε το 2014 με σκοπό την ενεργοποίηση μιας υποβαθμισμένης και ανενεργής περιοχής του κέντρου. Η σύμπραξη πολυσυλλεκτικών και δημιουργικών ομάδων και οι παρεμβάσεις τους σε όλη τη γειτονιά, είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση της επισκεψιμότητας του σημείου, καθώς και την επίτευξη της ενεργοποίησης και αναζωογόνησης αυτής της προβληματικής περιοχής της πόλης, καθώς και της επανένταξής της στον αστικό χώρο του κέντρου της Αθήνας.

Το 2020 το «Γεράνι Δημιουργική Γειτονιά» επιστρέφει διευρυμένο, μέσα από ποικίλες πολιτιστικές δράσεις και στόχο την ένταξη των μειονοτικών ομάδων της πόλης. Ένα πάρτι έναρξης που αποτελεί στην πραγματικότητα ένα πολυπολιτισμικό gathering αγαπημένων καλλιτεχνών από τη Μόσχα, το Τελ Αβίβ, τη Γαλλία και την Ελλάδα, η φιλοξενία του queer festival με εκθέσεις και εργαστήρια για την ενίσχυση της queer έκφρασης, μία έκθεση με τις δημιουργίες νέων designers, το We take the streets -μία ολοήμερη δράση ως αποκορύφωμα της πρωτοβουλίας, με μουσική, φαγητό, μαθήματα χορού και μπαζάρ μικρών θησαυρών- είναι μερικά σημεία του προγράμματος «Γεράνι Δημιουργική Γειτονιά 2020».

Μία αφορμή συνάντησης και διαπολιτισμικής ανταλλαγής με στόχο την καλύτερη ενημέρωση, την ομαλή συνύπαρξη και φυσικά την εξομάλυνση και καλυτέρευση της σημερινής πραγματικότητας για όλες τις κοινωνικές ομάδες, που θα δώσει το έναυσμα της θετικής αλλαγής σε ολόκληρη την πόλη.


Αναλυτικά οι δράσεις:
Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου | 23.00
Bananaboys at Romantso
Ένα πάρτι για χορό και διασκέδαση χωρίς περιορισμούς και διακρίσεις

Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2020 | 23.00
Phormix & Berceuse Heroique present: Pure Butter at Romantso
When obscure sounds and slippery beats meet Athens.

Κυριακή 9 Φεβρουαρίου | 14.00
Discos Social #4 at Romantso
Πώληση μεταχειρισμένων δίσκων με τη συνοδεία μουσικής.

13-16 Φεβρουαρίου 2020
The Queer Archive Festival 2020
Ένα αθηναϊκό φεστιβάλ αφιερωμένο εξολοκλήρου στην queer τέχνη.

14 Φεβρουαρίου 2020 | 23.00 | The launch party
Needless, Kormoranos & Romantso present: Autarkic (live) + Simple SymmetryΈνα πλούσιο, πολυεθνικό Line-up.

20-28 Φεβρουαρίου 2020
Miniera της Ντορέιντα Τζόγκου
Μια σειρά έργων από video, γλυπτική, σχέδια και εγκαταστάσεις, που πραγματοποιήθηκαν ανάμεσα στην Αθήνα και στο ορυχείο της Σελενίτσα.

21 Φεβρουαρίου 2020 | 21.00
Plissken: Giant Swan + The Bug // Romantso
Ο πολυμήχανος ηλεκτρονικός παραγωγός και βετεράνος του dubstep Kevin Martin, aka The Bug μαζί με το πλέον περιζήτητο δίδυμο από το Μπρίστολ και ένα από τα πιο πετυχημένα σχήματα της ηλεκτρονικής μουσικής σκηνής με παγκόσμια αναγνώριση.

Morah all night long at Romantso | 00.00
Ο Morah επιστρέφει στο Ρομάντσο για να μεταφέρει εκείνους που θα τον ακούσουν, στον σκιώδη κόσμο του που αντικατοπτρίζεται στα ρομαντικά, σχεδόν τελετουργικά dj sets του.

23 Φεβρουαρίου 2020 | 20.00
Glam Hoop Party
Ένα αποκριάτικο πάρτι φουλ στο glitter και τις βάτες πάρτι που επιστρέφει στη δεκαετία του 70 και τη glam rock σκηνή της Αγγλίας.

27 Φεβρουαρίου 2020 | 19.00
Mr.Dimitris and Mrs. Dimitroula
Ένα ντοκιμαντέρ γύρω από τη ζωή του/της διαφορετικού/ής Δημήτρη. Με την παρουσία της σκηνοθέτιδας ενώ θα ακολουθήσει συζήτηση.

28 Φεβρουαρίου 2020 | 23.00
Swamp 81 Showcase at Romantso
H έλευση του θρυλικού Swamp81 crew από Λονδίνο και Manchester για να ρολάρει το ηχοσύστημα στον υπόγειο χώρο του club για το πολυαναμενόμενο UK bass rave.

29 Φεβρουαρίου 2020 | 23.30
Purple Night
Το γνωστό πλέον σε όλους purple πάρτι που έχει γίνει θεσμός.

01 Μαρτίου 2020 | All day long
We take the Streets
Ένα bazaar με γιορτινό χαρακτήρα όπου φέρνει κοντά όλες τις γωνιές του κόσμου μέσα από γεύσεις, μουσική, χρώματα και αρώματα.

12-15 Μαρτίου 2020 | 17.00-21.00
Forma - 1st. Athens designers showcase
Μία πρωτοβουλία του Ρομάντσο, όπου καλεί δημιουργούς από όλες τις πτυχές του design, να συνυπάρξουν μέσα σε μία αισθητική αρμονία με εκθεσιακό ύφος. 
Με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού.