Παρ 29 Νοε 2019

Panorila III

συναυλία

Μια βραδιά «μικτής τεχνικής» με ελπιδοφόρα μουσικά σχήματα, μια βίντεο εγκατάσταση με θέα στην εικονική καθημερινότητα και DJ sets από φίλους της Orila.


// Orila DJs
// Μάνος Σακλάς • Live
// RETE + Σπύρος Εμμανουηλίδης • Live
// Bill + Morah • Live
// Carlo Maria (Μιλάνο, Ιταλία) • Live
// Common Room • Video Installation

+ After party* με τους Monokini Beat, Terra Exotica, Bora Bora, K.atou (Panorila III After Party).


. /..

Orila DJs
Οικογενειακοί φίλοι της Orila σε σπάνιες εμφανίσεις.

Μάνος Σακλάς
Ο Μάνος Σακλάς είναι σπουδαστής της ΑΣΚΤ και media artist που δημιουργεί ηχητικές συνθέσεις, εγκαταστάσεις, ψηφιακές εκτυπώσεις και γραπτά. Οι συνθέσεις του ενσωματώνουν συνθετικές πρακτικές της μεταπολεμικής περιόδου, της ηλεκτροακουστικής και ηλεκτρονικής μουσικής, εστιάζοντας στην generative αισθητική και στις νέες υλικότητες. Δουλεύει πάνω σε θεματικές όπως η αλγοριθμική μουσική και η σύνθεση ήχου, η επανάληψη, η ακουστική αντίληψη και άλλες πρακτικές της computer music, χρησιμοποιώντας συχνά την τυχαιότητα των υπολογιστών ως βάση.

https://soundcloud.com/manossaklas

RETE + Σπύρος Εμμανουηλίδης
Οι RETE αποτελούνται από τους Σάββα Μεταξά (Inverz, Good Luck Mr. Gorsky) και Βασίλη Λιόλιο (Eventless Plot). Χρησιμοποιώντας modular synthesizers, ηχογραφήσεις πεδίου, αντικείμενα, drum machines, φωνές και ήχους από επιφάνειες τυμπάνων και κυμβάλων αναζητούν την σύνδεση ανάμεσα στην ησυχία και την ένταση, στο ρυθμικό και στο άρρυθμο, με στόχο την δημιουργία ηλεκτροακουστικών ημι-συνθέσεων.

Αυτή την περίοδο ολοκληρώνουν την πρώτη τους δισκογραφική δουλειά, που θα κυκλοφορήσει σε LP από την Granny Records & To Pikap Records, ενώ στις 29 Νοεμβρίου θα συμπράξουν για πρώτη φορά επί σκηνής με τον Σπύρο Εμμανουηλίδη για λογαριασμό της Orila.

https://soundcloud.com/rete-band

Bill + Morah
To ντουέτο των Bill + Morah είναι ένα νεοσυσταθέν sui generis σχήμα, το οποίο μοιράζεται το δικαίωμα στη μη γνώση και στη μη κατάρτιση. Με μαγιά από synthwave, kraut riddims και κυκλοθυμικά φωνητικά επιχειρεί να φέρει πιο κοντά δύο φαινομενικά μακρινά πλανητικά συστήματα.

Πίσω από το ψευδώνυμο Bill Anagnos κρύβεται ο Ευθύμης Θεοδόσης, ½ του dub ντουέτου των Free Piece of Tape και ενεργό μέλος του αθηναϊκού underground σχεδόν μία εικοσαετία. Από το 2015 εμφανίζεται με το όνομα Bill Anagnos, ένας φανταστικός ήρωας με άριστες ικανότητες στο χειρισμό διαφόρων οχημάτων. Με την αφέλεια και την φαντασία ενός μικρού παιδιού συνθέτει μουσική με έντονα στοιχεία ρευστότητας, εμμονής και μνήμης. Κύριο συστατικό των συνθέσεων του είναι δίσκοι βινυλίου και αναλογικά synthesizers, προδίδοντας τις dub, krautrock και synthwave επιρροές του.

Γεννηθείς στην Αθήνα, ο Morah αναπαράγεται από την ενέργεια της πόλης. Η ενασχόληση του με την ηλεκτρονική μουσική ξεκίνησε σε πολύ νεαρή ηλικία, ως ένας τρόπος διαφυγής από ένα περιβάλλον σιωπής και καταπίεσης, ενώ μέχρι να αποκτήσει το δικό του μουσικό εξοπλισμό, πειραματιζόταν συνδυάζοντας ήχους από discman και παλιά FM ραδιόφωνα. Αρέσκεται σε θορυβώδη, βιομηχανικά ηχητικά τοπία και η τελευταία του δουλειά αναμένεται να κυκλοφορήσει από την Phormix Tapes.

https://soundcloud.com/bill-anagnos
https://soundcloud.com/morah-l

Carlo Maria (Μιλάνο, Ιταλία)
Ο Carlo Maria Amadio είναι Ιταλός συνθέτης και δημιουργός ηλεκτρονικής μουσικής με έδρα το Μιλάνο. Το έργο του έχει σαφής αναφορές στον μινιμαλισμό αλλά και στην μοντέρνα club κουλτούρα και τα μουσικά παρακλάδια της. Ο ίδιος ορίζει την αλληλεπίδραση του ανθρώπου με τις μηχανές ως έμπνευση όχι μόνο για την ηχητική του έρευνα και δημιουργική διαδικασία, αλλά και ως μέσο διεύρυνσης της αυτογνωσίας μας.

Από το 2016 είναι μέλος του ντουέτου Punctum, μίας συνεργασίας με την Caterina Barbieri. Το πρώτο τους άλμπουμ “Remote Sensing” (Μάιος 2017) κυκλοφόρησε στο Βερολινέζικο label SUMME και παρουσιάστηκε ζωντανά στο φεστιβάλ Nowhere (Ρώμη, 2017) και στο φεστιβάλ The Long Now (Βερολίνο, 2017). Κυκλοφόρησε το πρώτο του EP “Subject to Drift” στην Ιταλική SØVN records (Μαίος 2016) ενώ ακολούθησε το EP “Kenk!” (Αύγουστος 2017) και προσφάτως το “Doppio” (Φλεβάρης 2019) στο αξιόλογο Πολωνικό label Brutaż.

Η μουσική του έχει χαρακτηριστεί σαν ένα ειδύλλιο που ολοένα δυναμώνει, όπως όταν η αποδομημένη acid συνάντησε την αδιάκοπη ένταση και μαζί μπήκαν σε έναν υπερκύβο για να φτάσουν μακριά. Πλέον ο Carlo Maria επιλέγει το μονοπάτι της αφαιρετικής σύνθεσης και μας οδηγεί σε έναν χώρο ρυθμικής ευφορίας, φτιαγμένο για το dance floor...

https://soundcloud.com/carlomaria

Common Room, Ξαβιέρα Κουβαρά
To πρότζεκτ Common Room ερευνά την αυξανόμενη «συνδεσιμότητά» μας, μέσα από μια πανταχού παρούσα κάμερα, σε σχέση με την αίσθηση της ιδιωτικότητας και της έκθεσης. Η θολή διευθέτηση ορίων, μεταξύ πραγματικού και ψηφιακού χώρου, καθώς και η κουλτούρα της δημόσιας (αυτο)προβολής που κυριαρχεί στην καθημερινή ζωή, κανονικοποιούν την παρακολούθηση και αποκαλύπτουν κοινωνικές συμπεριφορές που τρέφουν την «οικειοθελή» παράδοση της ιδιωτικότητας.

Το Common Room είναι μια συλλογή από καθημερινές ιστορίες περαστικών στη Νέα Υόρκη και την Αθήνα, μέσα από το φακό ενός iPhone. Η Ξαβιέρα Κουβαρά (Instagram: @fouskaboo) συνθέτει ανθρωποκεντρικές εικόνες εμπνευσμένες από την καθημερινή ζωή και την επίδραση της ψηφιακής εποχής σε αυτήν.

Δείτε το trailer εδώ:
https://youtu.be/6wrf4ud5GFw

O σχεδιασμός του εικαστικού έγινε από τους Komodo design studio.

*Μετά το πέρας των συναυλιών θα ακολουθήσει after party στο υπόγειο του Ρομάντσο με τους Monokini Beat, Terra Exotica, Bora Bora και K.atou με ελεύθερη είσοδο (Panorila III After Party).

Panorila III ~ Παρασκευή 29 Νοεμβρίου ~ 21.00 ~ Ρομάντσο
Εισιτήρια: 6 Ευρώ
Romantso, Αναξαγόρα 3 - 5, Αθήνα
E: romantso@romantso.gr
T: +302167003325

Επικοινωνία:
Orila
E: activities@orila.net
T: +306944514298

Ημερομηνία: Παρασκευή 29 Νοεμβρίου Ώρα: 21.00 Εισιτήριο 6 Ευρώ