Τρι 06 Ιουν 2017

Madonna Dance A Long

προβολή

H δημιουργική πλατφόρμα The queer archive παρουσιάζει τη μουσικό- κινηματογραφική εκδήλωση “MADONNA DANCE–A–LONG”, μια βραδιά που περιλαμβάνει μια ενισχυμένη με χορευτικές παρεμβάσεις προβολή της ταινίας “In bed with Madonna” και ένα cocktail party με μουσική υπόκρουση από επιτυχίες και b sides της βασίλισσας της ποπ.

Το “In bed with Madonna” είναι ένα κλασικό και ιδιαίτερα σημαντικό ντοκιμαντέρ για την ιστορία του queer cinema. Η ταινία καταγράφει την περιοδεία Blond Ambition Tour του 1990 και παρατηρεί την Madonna και τους χορευτές της, καθώς ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο για να χορέψουν και να υποστηρίξουν την ελευθερία της έκφρασης με άνευ προηγουμένου ειλικρίνεια και εντιμότητα από μια εμπορική διασημότητα. Πρόκειται για ένα πολιτικό έργο και μια ταινία - πηγή έμπνευσης, η οποία παραμένει ισχυρή με συνεχώς αυξανόμενο αριθμό φανατικών θαυμαστών.

To “MADONNA DANCE–A–LONG” είναι μια προσπάθεια για δημιουργική επέκταση της κινηματογραφικής εμπειρίας. Η ταινία θα είναι πλαισιωμένη από live χορευτικά. LGBT και μη χορευτικές ομάδες αλλά και γνωστές drag queens έχουν προσφερθεί να “ζωντανέψουν” την κλασική εμπειρία της θέασης μιας ταινίας. Το κοινό θα είναι ελεύθερο να τραγουδήσει και να χορέψει στους ρυθμούς της μουσικής. Αυτή η εμπειρία δεν είναι μόνο για τους οπαδούς της Madonna, αλλά απευθύνεται σε όλους όσους έχουν ανοιχτή καρδιά και μυαλό για να μπορέσουν να διασκεδάσουν με την ψυχή τους.

Η εκδήλωση θα έχει ελεύθερη είσοδο με προαιρετική συνεισφορά. Τα έσοδα θα είναι δωρεά στην ομάδα Lgbtqi+ Refugees in Greece. Όλοι οι συμμετέχοντες θα δουλέψουν αφιλοκερδώς για να ενισχύσουν αυτή την προσπάθεια.

Παραγωγή: Konstantinos Menelaou, Menelas Siafakas
Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Konstantinos Menelaou
Παρουσίαση: Μελίτα Σκαμπώ
Χορευτές: Μυρτώ Αθουσάκη, Νίκος Αράπης, Moira Bubblez, Chrysos Synodinos, Zibelda Divina, ΔούKISSα, Alexia Ziyander, Βέρα Ζούκα, Dimitris Kokkonis Georgia Xanthopoulou, Zackie Oh, Μαρία Παπαδοπούλου, Λυδία Ποθουλάκη, Φλώρα Προμπονά, Γιάννης Ρούκης, Βασίλης Σίβας, Μαρίνα Σταυρακάκη, Δήμητρα Στυλιανού, Maya Feres, Κών/νος Φρουντάς, Μελίνα Χρονοπούλου.
On decks: DJ Lockbird Kostakis, Menelas

THE QUEER ARCHIVE
The Queer Archive είναι μια δημιουργική πλατφόρμα που ιδρύθηκε στο Λονδίνο το 2013 και έχει ως σημερινή βάση της την Αθήνα. Σκοπός της είναι η ενίσχυση κυρίως - αλλά όχι μόνο - queer καλλιτεχνών στην προσπάθειά τους να οραματίζονται, να παράγουν νέα δουλειά αλλά και να επικοινωνούν με το κοινό. Από την έναρξή του, το The Queer Archive έχει συνεργαστεί με οργανισμούς όπως TEDx Hackney, Dalston Superstore, Hackney Picturehouse, Sin Fin Cinema, Dirty Looks NYC, The White Cubicle και, μεταξύ άλλων, έχει κάνει την παραγωγή και επιμέλεια εκθέσεων για τους καλλιτέχνες Κωστής Φωκάς και Πάολα Ρεβενιώτη. Επιπρόσθετες δραστηριότητες περιλαμβάνουν την παραγωγή της ταινίας μικρού μήκους “Lonely” και τη μεγάλου μήκους ταινία “He Loves Me” και μια σειρά από fundraising εκδηλώσεις με μέρος των εσόδων να δωρίζονται σε φιλανθρωπικά ιδρύματα όπως το Galop και το Shelter.

The queer archive  https://www.facebook.com/theQarchive/

Lgbtqi+ Refugees in Greece
Η πρωτοβουλία αλληλεγγύης LGBTQI+ Refugees in Greece είναι ένα σχετικά νέο αυτοδιαχειριζόμενο grassroots εγχείρημα που προσδοκά να δώσει χώρο, φωνή και στήριξη σε μια από τις πιο καταπιεσμένες και αθέατες πλευρές του προσφυγικού: αυτή της lgbtqi+ κοινότητας.

Σε λιγότερο από 9 μήνες, η ομάδα έχει στηρίξει και βοηθήσει παραπάνω από 40 lgbtq+ πρόσφυγες στην κάλυψη αναγκών τους, όπως στέγη, τροφή, θέρμανση, είδη ρουχισμού και νομική υποστήριξη.

Σε αυτό το διάστημα, μέσω των εκδηλώσεων, των συνελεύσεων αλλά και των συναντήσεων της ομάδας, δημιουργήθηκαν σχέσεις και ασφαλής χώρος που επέτρεψαν στους lgbtqi+ πρόσφυγες να εκφραστούν, να ενδυναμωθούν και να κοινωνικοποιηθούν μέσω της ισότιμης συμμετοχής τους στις διαδικασίες, τις στοχεύσεις και τις επιθυμίες της ομάδας.

Η ομάδα μας συνεχίζει την προσπάθειά της ανοίγοντας την δραστηριότητά της τόσο στις καταλήψεις, όσο και στα Camps, επιθυμώντας να επεκτείνει τη δράση της και να εντοπίσει όσο το δυνατόν περισσότερους lgbtqi+ πρόσφυγες που έχουν την ανάγκη να βρεθούν σε ένα ασφαλές και φιλικό περιβάλλον.

LGBTQI+ Refugees in Greece
https://www.facebook.com/lgbtqirefugeesingreece/

DONATE
https://www.youcaring.com/lgbtqi-refugees-in-greece-679429
Facebook event εδώ

Ώρα Προσέλευσης: 21:00
Είσοδος Ελεύθερη με προαιρετική συνεισφορά


Χορηγοί επικοινωνίας: RISE, www.rise.gr 
Μεγάλος χορηγός Vodafone CU