Παρ 21 Απρ 2017

BELOW #02

συναυλία / dj set

Basement live electronic music session series

Τα BELOW sessions είναι μια σειρά live ηλεκτρονικής μουσικής στο υπόγειο του Ρομάντσο που βάζουν στο επίκεντρο την τοπική σκηνή της Αθήνας. Στόχος μας, πέρα από την παροχή μιας πλατφόρμας που θα φιλοξενήσει αρκετές αποκλειστικές πρεμιέρες, είναι να υποστηρίξουμε την υλοποίηση ασυνήθιστων ιδεών καθώς και τις συνθήκες που ευνοούν νέες μουσικές φόρμες και αισθητικές εμπειρίες.

Μετά από ένα πολύ επιτυχημένο πρώτο session, το BELOW επιστρέφει με προσκεκλημένους τους Tripolar Cell & Venus Volcanism, Liegota και KOSTADIS.

Tripolar Cell & Venus Volcanism
Η σχήμα του Tripolar Cell με την Venus Volcanism ελίσσεται ανάμεσα σε διάφορα μουσικά είδη εστιάζοντας στο downtempo και έχει έντονο αυτοσχεδιαστικό χαρακτήρα.
Ο ήχος του Tripolar Cell κυμαίνεται ανάμεσα στη house και την techno μουσική. Χαρακτηρίζεται από μελαγχολικά στοιχεία, ενώ είναι σαφής η επιρροή του από τη Detroit σκηνή. Η πρώτη του κυκλοφορία, “EPK.X”, ήταν αυτή που τον έκανε γνωστό στη διεθνή μουσική σκηνή. Ως DJ έχει συνεργαστεί με club του εξωτερικού, μεταξύ των οποίων τα ΟΗΜ και Griessmuehle (Βερολίνο), Batofar (Παρίσι), BOOTLEG (Bordeaux). Δουλειές του έχουν κυκλοφορήσει σε εταιρείες όπως οι: Echovolt, Synapsis Records, Freebeat, Nous, Bliq.
Η Ρένα Ρασούλη είναι τραγουδίστρια και μουσικός. Το Venus Volcanism είναι το προσωπικό της project. Αποτελείται από post punk, dark wave και lo-fi μουσικά στοιχεία. Είναι εμπνευσμένο από τον πλανήτη Αφροδίτη και τα έντονα συναισθήματα. Η ανθρώπινη ψυχή θα μπορούσε εύκολα να παρομοιαστεί με ένα ηφαίστειο που άλλοτε κοιμάται και άλλοτε ξυπνά μέσα από εκρήξεις.
https://www.facebook.com/venusvolcanism


Liegota

Ο Liegota ηχογραφεί με αυτό το alias από το 2014. Στο live παρουσιάζει ένα raw techno αυτοσχεδιαστικό σετ στηριγμένο στα ελάχιστα δυνατά τεχνικά μέσα. Με εμφανή την αφοσίωσή του στην αναλογική ηλεκτρονική αισθητική των 80's και 90's, είναι σαφώς επηρεασμένος από τη σύγχρονη leftfield techno σκηνή. Τα σετ του διακρίνονται για την απλότητα της ηχητικής έκφρασης και των μέσων, διερευνώντας την αυθόρμητη φύση του αυτοσχεδιασμού και της παραγωγής in situ ηχητικών κατασκευών.
https://www.facebook.com/liegota/?fref=ts
https://soundcloud.com/liegota


KOSTADIS
O Κωσταντής Μιχαήλ (KOSTADIS) έζησε την παιδική του ηλικία στα Άσπρα Σπίτια και τώρα ζει στην Αθήνα. Είναι αυτοδίδακτος πολυοργανίστας με βασικό όργανο την κιθάρα. Ενεργό μέλος των Lost Bodies, Wham Jah, Acid Baby Jesus.
Οι ζωντανές του εμφανίσεις βασίζονται εξολοκλήρου στον ελεύθερο αυτοσχεδιασμό και την διερεύνηση της διαταραγμένης ψυχικής ηρεμίας συνθέτοντας κάθε φορά ένα διαφορετικό εμμονικό μπλέξιμο σκέψεων, εμπειριών, απομονωμένων ήχων, συναισθημάτων του μήνα , της εβδομάδας , της ημέρας της στιγμής.
Εργαλεία έκφρασης : modular electronics, DIY contact mic, ribbon devices και φωνές.
https://www.youtube.com/watch?v=zXk4g25Vzgg
https://www.facebook.com/KOSTADISmusic
https://kostadis.bandcamp.com/

Facebook event εδώ

Ώρα Προσέλευσης: 23:00
Είσοδος: 5 ευρώ


Χορηγοί επικοινωνίας: RISE, www.rise.gr

Μεγάλος χορηγός Vodafone CU