Παρ 12 Φεβ 2016

ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ κύριε ΤΣΙΩΛΗ

προβολή

«Τα νέα παιδιά που παρακολουθούν το ελληνικό σινεμά, δεν περιμένουν από τους Έλληνες σκηνοθέτες έναν κινηματογράφο που θα κατακτήσει το παγκόσμιο στερέωμα, ή που θα φέρει διεθνή βραβεία, αλλά έναν κινηματογράφο που θα εκφράζει τη σημερινή πραγματικότητα μ' έναν τρόπο αυθεντικό»
Σταύρος Τσιώλης

Προβολή της αριστουργηματικής σατυρικής κωμωδίας του Σταύρου Τσιώλη, "Ας περιμένουν οι γυναίκες", με πρωταγωνιστές τους Αργύρη Μπακιρτζή, Γιάννη Ζουγανέλη και Σάκη Μπουλά.
Για το σινεμά του Σταύρου Τσιώλη θα μιλήσουν η Όλια Λαζαρίδου, ο Ίκαρος Μπαμπασάκης, ο Δημήτρης Χαρίτος και ο Τάκης Σπετσιώτης αλλά και άλλοι φίλοι και συνεργάτες του δημιουργού που θα ανακοινωθούν σύντομα.
Την προβολή θα ακολουθήσει πάρτι με τις μουσικές επιλογές των Θάνο Τριάντα, Βαρώνο Όρσον και Bill Hunchback.
Τα έσοδα της προβολής θα δοθούν στον Σταύρο Τσιώλη για την ολοκλήρωση της νέας του ταινίας, «Γυναίκες που περάσατε από δω».

Ας περιμένουν οι γυναίκες [1998]

Σε μια από τις πιο "συγκροτημένες" σεναριακά ταινίες του Τσιώλη, τρεις μπατζανάκηδες, οι οποίοι κατευθύνονται στη Θάσο όπου παραθερίζουν οι γυναίκες τους, καθυστερούν συνεχώς το ταξίδι τους, με πρόσχημα αληθινά και φανταστικά ερωτικά ειδύλλια που συναντούν στο δρόμο τους. Μια ταινία γεμάτη φοβερούς διαλόγους, αντλημένους από την καθημερινότητα, που ασκούν έντονη κριτική σε μια εποχή πλαστής ευμάρειας και υποκρισίας, χαρακτηριστικά της Ελλάδας στα τέλη της δεκαετίας του ’90.

Facebook event εδώ

Ώρα προσέλευσης: 20.00
Είσοδος ελεύθερη