Παρ 16 Οκτ 2015

Nightstalkers: Φωτογραφίζοντας το Αθέατο

σεμινάριο

Φθινοπωρινό Καλλιτεχνικό Εργαστήριο

Στα πλαίσια του έργου Depression Era / Εποχή της Ύφεσης, οι φωτογράφοι Αγγελική Σβορώνου και Γιάννης Χατζηασλάνης θα πραγματοποιήσουν το εργαστήριο: Nightstalkers: Φωτογραφίζοντας το Αθέατο.

Το εργαστήριό θα δουλέψει πάνω στην «αποκωδικοποίηση» της νυχτερινής φωτογραφίας, ενός φωτογραφικού είδους του οποίου το εύρος και οι εκφραστικές δυνατότητες είναι σχεδόν απεριόριστες. Κι αυτό γιατί πρόκειται για μια φωτογραφία που έχει κατεξοχήν σχέση με το χρόνο, και στην οποία το φως γίνεται το απόλυτο δημιουργικό εργαλείο. Η φωτογραφία της νύχτας είναι μια εγγενώς αφαιρετική διαδικασία που αναδεικνύει το απροσδόκητο, το μυστηριώδες, και απαιτεί από το φωτογράφο μια διαφορετική προσέγγιση και ένα διαφορετικό τρόπο σκέψης.

Σε μια Αθήνα η οποία τα τελευταία κρίσιμα χρόνια έχει υπάρξει επανειλημμένα πεδίο συγκρούσεων, συχνά κατά τις βραδυνές ώρες, σε μια πόλη όπου η ηρεμία της νύχτας απο-καλύπτει τα σημάδια της φθοράς και της βίας αλλά συγχρόνως και την αρμονία της συνύπαρξης του παλιού με το νέο, το διαφορετικό, ο σημερινός φωτογράφος βρίσκεται αντιμέτωπος με πολλά ερωτήματα και με ποικίλα ερεθίσματα στα οποία καλείται να ανταποκριθεί. Στόχος του εργαστηρίου είναι να ανακαλύψει ο κάθε συμμετέχων τους δικούς του προσωπικούς κώδικες επικοινωνίας με τον κόσμο μέσα από τη φωτογραφία της νύχτας σήμερα, και αντίστοιχα να αναπτύξει τον τρόπο να ελέγχει και να μεγιστοποιεί το επιθυμητό αποτέλεσμα στο έργο του.

Στο εργαστήριο μπορούν να συμμετέχουν όλοι, φωτογράφοι και μη.
Θα ήταν χρήσιμο να φέρεις μαζί σου μια SLR ή DSLR καθώς κι ένα τρίποδο.

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων είναι 9 Οκτωβρίου. 
Θα πραγματοποιηθούν εβδομαδιαίες συναντήσεις και θα συνδυαστεί θεωρία και πρακτική-παραγωγή έργου.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επισκεφθείτε το παρακάτω link:
http://www.depressionera.gr/281115/workshops

Facebook event
https://www.facebook.com/events/1476809945954877/