Use it, not abuse it - έκθεση αντικειμένων χρηστικής τέχνης

εικαστικά

Use it, not abuse it
αντικείμενα χρηστικής τέχνης


LabShop75
A Future Perfect
Studio Lav
Φάνης Ρουμανιάς


Εγκαίνια έκθεσης: Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014, 20:00
Διάρκεια έκθεσης: 4-9 Δεκεμβρίου 2014
Ώρες λειτουργίας: 17:00 - 22:00
Είσοδος ελεύθερη


Την Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου μια παρέα καλλιτεχνών μετακομίζουν στο Ρομάντσο φέρνοντας μαζί τους τα πράγματά τους, χρηστικά αντικείμενα όπως τραπέζια, καρέκλες, ηχεία, πιάτα και σουβέρ. Οι δημιουργοί επιθυμούν αυτά τα αντικείμενα να χρησιμοποιούνται σε καθημερινή βάση λόγω του ότι έχουν σχεδιαστεί για να καλύπτουν καθημερινές ανάγκες. Οι συνδαιτυμόνες επιθυμούν να δημιουργήσουν στον εκθεσιακό χώρο του Ρομάντσο μια συνθήκη οικειότητας και οικειοποίησης.

Use it not abuse it είναι η ιδέα και τα αντικείμενα στήνονται σε σχηματισμούς που θυμίζουν την οργάνωση ενός πραγματικού σπιτιού. Στη διάρκεια της έκθεσης θα συμβαίνουν αυθόρμητα, αυτοσχέδια αλλά και οργανωμένα καλέσματα, όπως ακριβώς καλούμε φίλους συχνά στο σπίτι μας.

Labshop 75
Η Μαρία Σαρρή, οικοδέσποινα του Labshop 75, εικαστικός, ανακαλύπτει αντικείμενα του αστικού τοπίου, τα επεξεργάζεται, τα αναστηλώνει και τα επιστρέφει στην καθημερινότητα. Τα αντικείμενα που δημιουργούνται, μεταλλάσσονται σε μοναδικά αντικείμενα χρηστικής τέχνης. Τα έπιπλά της εκφράζουν την επιθυμία της να φροντίσει για τις υποθέσεις του σπιτιού: του σπιτιού ως φυσικού χώρου αλλά και ως πνευματικού τόπου.

A Future Perfect

Οι A Future Perfect θα παρουσιάσουν τη σειρά τσιμεντένιων χαρτογραφήσεων από πόλεις του κόσμου - The Concrete Cities, και μια νέα σειρά αντικειμένων όπου πειραματίζονται με τεχνικές επεξεργασίας της τσόχας και του δέρματος για να αποδώσουν ανάγλυφους ή διάτρητους χάρτες πάνω σε space dividers, χαλιά και άλλα- που διαμορφώνουν και ορίζουν τον χώρο.

Studiolav
Οι Studiolav θέτουν τα υλικά που συγκροτούν τον οργανωμένο χώρο που μας περιβάλλει και τις ιστορίες του κάτω απ’ το μικροσκόπιο. Παρατηρούν υφές, απομονώνουν δομές και τις ανάγουν σε γραμμικά μοτίβα που αναπαράγουν πάνω στα πιάτα (WEAVE, ARCHEOLOGY/DIET) που έφεραν για τα τραπέζια της σειράς OMBRO.

Φάνης Ρουμανιάς
Ο Φάνης Ρουμανιάς δημιουργεί μονάδες ηχείων ντυμένα με προσοχή και τα αναπτύσσει σε ενδιαφέροντα τρισδιάστατα αντικείμενα- έπιπλα που στέκονται αυτόνομα στο χώρο φροντίζοντας παράλληλα να ενισχύσει την ένταση και την ποιότητα του ήχου. Τα ηχεία του Φάνη έχουν εξέχουσα θέση στη γεωγραφία του σπιτιού, είναι νοητά παράθυρα, καλοί αγωγοί που μεταφέρουν ήχους από έξω, μέσα.


Ο Miguel, καλλιτέχνης της κώμης και ποιητής, θα καλέσει παρευρισκόμενους να καθίσουν στην καρέκλα μπροστά του και να δημιουργήσει ένα γλυπτικό κούρεμα στα μαλλιά τους. O Πάνος Γεωργίου θα στήσει τους επισκέπτες και θα τους φωτογραφίσει μέσα σε σετ που ο σκηνογράφος Γιάννης Παπαδόπουλος θα σκηνοθετήσει με έργα των συμμετεχόντων. Η Αλεξάνδρα Στράτου θα μαγειρέψει από το βιβλίο της Cooking to Share και θα στρώσει ένα σπιτικό δείπνο στα τραπέζια μέσα στην έκθεση. Τις ημέρες τις έκθεσης, θα περνά από το Ρομάντσο η Miss Tupperville με τα ταπεράκια της για όποιον έχει προλάβει να παραγγείλει από το εβδομαδιαίο της μενού. Στο πέραν της έκθεσης, ο Καλφακάκος, η Νατ, το Vouno άλλοι αγαπημένοι guest θα καθίσουν πίσω από την κονσόλα του Ρομάντσο και θα αποχαιρετίσουμε την έκθεση Use it, not abuse it.

Επιμέλεια έκθεσης: Ντόρα Οικονόμου