Κυρ 12 Οκτ 2014 - Κυρ 26 Οκτ 2014

PUBLIC ART FESTIVAL

φεστιβάλ

PUBLIC ART FESTIVAL

Το Ρομάντσο, μέσα στον Οκτώβριο, φιλοξενεί μέρος του Φεστιβάλ Δημόσιας Τέχνης: Πολυμορφία, μια διοργάνωση του Studio 4. Πιο συγκεκριμένα, στους χώρους του κτιρίου θα φιλοξενηθεί η ομαδική έκθεση φωτογραφίας Nightshot, καθώς και μέρος του Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ Δημόσιας Τέχνης Top to Bottom.

Το 1o Φεστιβάλ Δημόσιας Τέχνης (Public Art Festival) με τη θεματική ενότητα Πολυμορφία (Multiformity), διοργανώνεται από το Studio 4 και υλοποιείται με τη συνεργασία του Μουσείου Μπενάκη, της Ταινιοθήκης της Ελλάδος και του Ρομάντσο, σε επιμέλεια Ανδρέα Φακή.

Το Φεστιβάλ Δημόσιας Τέχνης: Πολυμορφία πραγματοποιείται υπό τις αιγίδες του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων.

Πρόκειται για ένα πολυεπίπεδο φεστιβάλ, το οποίο αποτελείται από εικαστικές δράσεις που πραγματοποιούνται παράλληλα και αφορούν εκφάνσεις της τέχνης που συναντάμε στο δημόσιο χώρο. Συμπεριλαμβάνει γνώριμα στοιχεία, όπως η street art και το graffiti, καθώς και άλλες μορφές τέχνης που δεν κατατάσσονται σε κάποιο καθιερωμένο εικαστικό πλαίσιο και διακρίνονται από τον urban χαρακτήρα τους και τον σύγχρονο εικαστικό τους προσανατολισμό.

Η θεματική ενότητα του Φεστιβάλ Δημόσιας Τέχνης αναφέρεται στις διαφορετικές μορφές τέχνης που συναντάμε στο δημόσιο χώρο, αλλά και στις διαφορετικές πτυχές και αντιθέσεις της ίδιας της πόλης — συνεπώς η Πολυμορφία αποκτά το ρόλο μονολεκτικού χαρακτηρισμού της Αθήνας και του εικαστικού της περιεχομένου


Top to Bottom
Tο Studio 4 παρουσιάζει στο Ρομάντσο, μέρος της δεύτερης έκδοσης του Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ Δημόσιας Τέχνης Τοp to Bottom, σε επιμέλεια Ανδρέα Φακή, Κίκας Κυριακάκου και Φίλιππου Φραγκογιάννη, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Δημόσιας Τέχνης: Πολυμορφία.

Το Top to Bottom παρουσιάζει δεκάδες short films, ταινίες, web films και ερασιτεχνικά video recordings από άλλες χώρες της υφηλίου στην αίθουσα προβολών του Ρομάντσο.


Διάρκεια: Κυριακή 12 Οκτωβρίου – Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014
Ώρες λειτουργίας: 19.00 -22.00
Ρομάντσο – Αναξαγόρα 3-5
Είσοδος ελεύθερη



Nightshot
Tο Studio 4 σε συνεργασία με το Ρομάντσο, παρουσιάζει την ομαδική έκθεση φωτογραφίας Νightshot σε επιμέλεια Ανδρέα Φακή, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Δημόσιας Τέχνης: Πολυμορφία.

Συμμετέχουν οι:
Θεόδωρος Μανωλόπουλος, Freddie F., Andreas and the Camera, Αντώνης Κουνέλλας, Barbara Blue, Γιώργος Γκουνέζος, Roots, Viktor, Phil America (US), Taps & Moses (DE).

H έκθεση Nightshot παρουσιάζει το έργο των δέκα φωτογράφων / graffiti writer, υπό τη μορφή υλικού τεκμηρίωσης νυχτερινών ή υπογείων εικαστικών παρεμβάσεων σε δημόσια προσβάσιμους χώρους.

Οι διαφορετικές φωτογραφικές προσεγγίσεις, σε συνδυασμό με τις άλλοτε κοινές και ενίοτε διαφορετικές θεματικές επιλογές, δημιουργούν έναν ανοιχτό διάλογο, στον οποίο το νυχτερινό στοιχείο καθιστά ορατές τις συνθήκες πραγματοποίησης των εικαστικών δράσεων, θέτοντας ερωτήματα ιδιοκτησίας, ελεύθερης βούλησης, αλληλοσεβασμού και συμβίωσης.

Εγκαίνια έκθεσης: Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014, 20.00 – 23.00
Διάρκεια έκθεσης: Τετάρτη 22 Οκτωβρίου – Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014
Ώρες λειτουργίας: 19.00 -23.00
Ρομάντσο – Αναξαγόρα 3-5
Είσοδος ελεύθερη



Πληροφορίες: Studio 4
info@studio-four.org
www.studio-four.org
www.publicartfestival.gr