Παρ 26 Σεπ 2014

RAS G (Brainfeeder/USA)

συναυλία /μουσική

RAS G (Brainfeeder/USA) - live
mononome (GR) –live mpc set
Spaced Cowboy (GR)

Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014
Ρομάντσο – Αναξαγόρα 3-5
Ώρα προσέλευσης: 21.30
Είσοδος: 10 ευρώ και 7 ευρώ (προπώληση)*



'oοhh Raaas!! Ooh Rrrraaas....'

Η αρχή της σεζόν μας βρίσκει με μια μεγάλη επίσκεψη/έκπληξη από την Plenty Projects και το Ρομάντσο στο κέντρο της πόλης.

Από το Los Angeles για πρώτη φορά, σε μια ειδική βραδιά, υποδεχόμαστε τον Ras G στην Αθήνα! Έναν από τους διαβόητους της γενιάς beat παραγωγών, σε μια βραδιά αφιερωμένη στο συγκεκριμένο ήχο, με ντόπιες συμμετοχές από τους mononome και Spaced Cowboy.

Ο Αμερικανός Ras G έχει φτάσει το sampling σε άλλα επίπεδα, δημιουργώντας ένα ομιχλώδες jazz μίγμα, που θυμίζει άλλοτε Madlib και άλλοτε ομόσταυλους του από το θρυλικό Low End Theory και την Stones Throw records. Abstract ήχοι και ρευστές μελωδίες που συγκρούονται πάνω σε airhorn ριπές και χαμηλές μπασογραμμές.
Κύριος εκφραστής της beat σκηνής της δυτικής ακτής την τελευταία δεκαετία, πυρήνας και βασικό μέλος στην εταιρία σταθμός Brainfeeder με Flying Lotus και Gaslamp Killer, ο spaced out architect ξεκινάει από την πρωτεύουσα ένα μίνι tour στη χώρα μας, όπου θα μεταδώσει τις fusion bassbeat δονήσεις του μέσα από το sampler του. Μυστικιστής, οπαδός του afrofuturism κινήματος και αρκετά παραγωγικός, έξω από πεπατημένες αλλά με οικουμενικό appeal. Δεν θα ήταν υπερβολή να ειπωθεί ότι είναι για τη hiphop σκηνή ότι ο Sun Ra για την jazz, o George Clinton για το funk, ή ο Lee Scratch Perry για τη reggae. Προετοιμαστείτε για lungs collapse & brain melt..

Τη βραδιά ανοίγουν δύο άξιοι εκπρόσωποι της ελληνικής beat σκηνής. Από τη μία ο βορειοελλαδίτης mononome, με το MPC που κυριολεκτικά παίζει στα δάκτυλα, μας χαρίζει σταθερά πολύ ενδιαφέρουσες ρυθμικές προτάσεις και δικαιωματικά συγκεντρώνει το ενδιαφέρον ακροατών σε κάθε ραδιοφωνικό airplay του, με φήμη που κλιμακώνεται.
Μαζί ο Spaced Cowboy, beatcrafter που καβαλά το ρυθμό και δένει μεταξύ τους abstract και ψυχεδελικά samples με την ίδια ευκολία που έδειξε ο DJ Shadow στο Endtroducing. Μέσα από το alter ego του, ο Παναγιώτης Μπράνης καταθέτει την πείρα που αποκτήθηκε με άπειρο digging, σε μίξεις και παραγωγές με αέρα σπάνιο για τα μέρη μας..

Οι mononome και Spaced Cowboy συμμετέχουν με κομμάτια τους σε ένα exclusive cd που θα αποκτήσουν οι 50 πρώτοι στο ταμείο το βράδυ της εκδήλωσης, μαζί με το εισιτήριο τους!


*Προπώληση εισιτηρίων (περιορισμένη διάθεση – 50 εισιτήρια): www.viva.gr τηλεφωνικά στο 11876 και στο Ρομάντσο (11:00 – 18:00)


Facebook event: www.facebook.com/events/1475786272672089
Πληροφορίες: info@plentyprojects.com, 6972 205007

Με την υποστήριξη: 48x17 cycles
Media support: Black Athena

Χορηγοί επικοινωνίας: Paranoise radio, mixtape.gr, Popaganda