Τρι 07 Μαρ 2023

8η Μάρτη: Μια φιλελεύθερη σωσίας φορά γκλίτερ

άλλο

To πένθος δεν είναι εθνική αλλά κοινωνική υπόθεση. Το πένθος αφορά πρώτα και κύρια τους ανθρώπους που έχασαν δικά τους άτομα στο τρομερό δυστύχημα. Ένα τρένο στο οποίο επέβαιναν φοιτητές/τριες/α, μετανάστες/τριες/α και άτομα χαμηλού και μικρομεσαίου εισοδήματος. Επομένως, δεν είμαστε όλες/α ισότιμα βουτηγμένες/α μέσα σε αυτό. Το πένθος δεν είναι ατομική υπόθεση αλλά έχει συλλογικό/αγωνιστικό χαρακτήρα όταν συναντιόμαστε στους δρόμους και σε κοινωνικούς χώρους για να πούμε ότι οι ζωές μας θα έπρεπε να έχουν σημασία και αγωνιζόμαστε για τη σημασία των ζωών μας και τη συλλογική κοινωνική μνήμη. των θυμάτων. Όλα αυτά προυποθέτουν τη συνάντηση.

Έτσι λοιπόν και εμείς θα συναντηθούμε την ερχόμενη Τρίτη 7/3 στη προγραμματισμένη εκδήλωση "8η Μάρτη: Mια φιλελεύθερη σωσίας φορά γκλίτερ" στο Ρομάντζο καθώς τη συνάντηση και την αγκαλιά μεταξύ μας την έχουμε ανάγκη. Ακολουθούν πληροφορίες για την εκδήλωση:

Mία διαφεμινιστική ανάγνωση στην 8η Μάρτη

Στον απόηχο του #metoo στην ελλάδα, στο απόγειο φιλελεύθερων αφομοιωτικών πολιτικών για το φύλο και σε συνθήκες δυσφορίας και ζοφερότητας για τα γυναικεία*, θηλυκά και μειονοτικά σώματα συναντιόμαστε με αφορμή την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας* για να «χακάρουμε» τα νοήματά της, να συνδιαλλαγούμε με την ιστορία της, αλλά κυρίως να αναστοχαστούμε πώς οι κουηρ φεμινιστικές μας ζωές συγκλίνουν και συμπορεύονται με άλλες κρίσιμες διατυπώσεις και διεκδικήσεις των καιρών μας και συμπλέουν με ανάλογες αγωνιστικές πρακτικές. Συναντιόμαστε με το δεδομένο ότι η σύγκλιση μεταξύ φεμινισμών δεν μπορεί να γίνει στη βάση μιας γενικευμένης γυναικείας* αδερφοσύνης και αγάπης αλλά στη βάση των διαφορών και της συνείδησης αυτών, υπογραμμίζοντας τις υλικές πραγματικότητες σχετικά με τη φυλή, την τάξη, την εθνικότητα, την υπηκοότητα, την αναπηρία, τη σεξουαλικότητα, την ταυτότητα φύλου. Συναντιόμαστε με αίτημα την ίδια την συνάντηση διαφορετικών βιωμάτων, διεκδικήσεων και αναγκών που θα συζητήσουν τις σημασιοδότησεις που έχει το αστεράκι δίπλα στη λέξη «γυναίκα*» Συναντιόμαστε με αίτημα να φέρουμε την 8η Μάρτη πιο κοντά σε εμάς και να τις αποδώσουμε τα νοήματα που θα θέλαμε να έχει.

Συζητούν:
Μυρτώ Τσιλ, FAC Research
Έλλη Βουγιούκα, Dissensus Gender
Τζότζο Εκάτη Διακουμάκου, τρανς ακτιβίστρια και διδακτόρισσα κοινωνικών επιστημών
Μάρω Τσιρώνη, Φylis
Ντιάνα Μάνεση- Πολίτη, Λεσβίες στα Πρόθυρα
Σάρα Γκιόκα και Μαρία Καρύδη, MiQ


Ρομάντσο, Αναξαγόρα 3-5
Τρίτη 7 Μαρτίου στις 7μμ
Facebook event εδω


γυναίκα*: βάζουμε αστερίσκο στη λέξη «γυναίκα*» με διάθεση συμπεριληπτικότητας του όρου ώστε να χωρά όσα άτομα το επιθυμούν.